"Tämä tuntui sellaiselta alalta, joka voisi kiinnostaa"

Käytännön hommia liiketoiminnan alalla

Liiketoiminnan opiskelijoiden tiloissa riittää säpinää. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilla on käynnissä lehtiprojekti, ja siihen liittyen he kirjoittavat samanaikaisesti artikkeleita ja myyvät mainoksia. Opiskelijat Nanthapong Thaweekon, Veeti Sorvari ja Lea Lassila kertovat, että opintojen varrella saa osallistua monenlaisiin projekteihin.

Kuvassa liiketoiminnan opiskelijat työstävät lehtiprojektia istuen ryhmässä tietokoneen ympärillä.

Käytännön työelämäkokemusta opiskelijat saavat lisäksi luokan vieressä sijaitsevasta OG-kahviosta, jossa heillä jokaisella on työvuoroja noin kerran viikossa. Kahviossa he pääsevät harjoittelemaan muun muassa asiakaspalvelua, myymistä, kassan laskemista ja myymälän siistimistä. Näistä tehtävistä on opiskelijoilla ollut hyötyä myös työssäoppimispaikoissaan.

Kuvassa liiketoiminnan opiskelijat työssään OG-kahviossa. Kaksi tiskin takana ja yksi asiakkaana.

– Me yritysluokalla olevat olemme työssäoppimassa aina torstaisin ja perjantaisin. Minä olen HalpaHallissa ja Nanthapong on Minimanissa, Veeti kertoo.

– Työssäoppimispaikassa olen saanut muun muassa harjoitella hyllyttämistä, asiakaspalvelua, kaasupullojen täyttämistä ja sen sellaista, Nanthapong lisää.

Liiketoiminnan opiskelijoiksi kolmikko kertoo alun perin päätyneensä, koska ala vaikutti kaikista vaihtoehdoista mielenkiintoisimmalta.

– Tämä tuntui sellaiselta alalta, joka voisi kiinnostaa, Lea kertoo.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat kolmikolla osin jo selvät.

– Minä haluan töihin kauppaan, toteaa Veeti.

– Minua taas kiinnostaisi työ pankissa, Nanthapong kertoo.

Kuvassa liiketoiminnan opiskelija esittelee OG-kahviossa myytävänä olevaa t-paitaa asiakkaalle.

Kuvat: Eeva Huotari