"Opistovuosi on hyvä myös heille, jotka eivät vielä tiedä minne haluaisivat hakeutua"

Kälviä Arts -opistovuodesta lisäpontta yhteishakuun

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Nyt puolen vuoden ajan Kälviällä esittävää taidetta, tanssia ja sirkusta opiskellut Hietamäki on päässyt opintojen aikana tutustumaan esimerkiksi monenlaisiin tanssilajeihin.

– En ole koskaan varsinaisesti harrastanut tanssia, koska en ole uskaltanut lähteä mukaan ryhmiin, mutta olen tanssinut paljon kotona, ja siellä minulla on myös tanssitanko. Täällä Kälviällä olen oppinut tanssimaan muun muassa kuubalaisia ja afrikkalaisia tansseja. Kaikki lajit ovat olleet kiinnostavia, mutta salsa on erityisen hauskaa, koska se ei ole niin vakavaa, Hietamäki kertoo hymyillen.

Tanssijaksi tai sirkusartistiksi tulevaisuudessa tähtäävä Hietamäki käyttää Kälviällä ollessaan miltei kaiken vapaa-aikansa harjoitteluun. Välillä aikaa liikenee myös yhdessäololle kavereiden kanssa.

– Olen kotoisin Ylivieskasta, joten asun viikot täällä koulun asuntolassa. Käymme kavereiden kanssa iltaisin salilla ja pidämme elokuvailtoja tai käydään retkillä. Aika paljon vietän kyllä aikaa koululla harjoitellen, sillä tanssisali on jatkuvasti meidän opiskelijoiden käytössä.

Vaikka tanssiminen on 16-vuotiaalle Hietamäelle tällä hetkellä ehkäpä tärkein ilmaisumuoto, on hän saanut hyvää oppia myös esittävän taiteen opinnoista.

– Teatteriopinnoissa oppii esiintymään muille ihmisille, mikä on tärkeätä myös tanssimisessa, hän toteaa.

Kälviä Arts -opistovuoden jälkeen Hietamäki aikoo hakea uudelleen Redun tanssilinjalle. Kälviä Arts -opistovuotta hän suosittelee kaikille, jotka pitävät tanssimisesta ja muista taiteen muodoista.

– Opistovuosi on hyvä myös heille, jotka eivät vielä tiedä minne haluaisivat hakeutua. Tästä on hyötyä monella alalla, hän kehuu. 

Kuva: Eeva Huotari