"Työllistyminen on valmistumisen jälkeen melko varmaa"

Hyvät työllistymismahdollisuudet vetivät prosessialalle

Prosessialan kolmannen vuoden opiskelijat Jere Puikko ja Jesse Peltola päätyivät alalle erityisesti hyvien työllistymismahdollisuuksien takia, sillä kumpikin kertoo tiedostaneensa jo yhdeksännellä luokalla Kokkolan Suurteollisuusalueen tuomat mahdollisuudet.

– Suurteollisuusalue on suuri työllistäjä Kokkolassa, joten ysillä selvittelin minkä alan ammattilaisia siellä työskentelee. Prosessinhoitajan ammattinimike nousi esille, joten sille alalle päätin suunnata, Jere kertoo.
Jesse kertoo tuumailleensa yhdeksännellä luokalla täysin samoja asioita kuin Jere, ja saaneensa lisäksi suositteluja omalta isältään.
– Isä on nyt eläkkeellä, mutta työskenteli 40 vuotta yhdessä ja samassa yrityksessä tehdasalueella. Alue työllistää ja laajentuu jatkuvasti, joten työllistyminen on valmistumisen jälkeen melko varmaa, Jesse toteaa.
Työnteon makuun kaksikko on tosin päässyt jo opiskeluaikanaan. Kesällä 2022 he pääsivät nimittäin ensimmäisten alle 18-vuotiaiden joukossa kesätöihin kobolttivalmistaja Umicorelle.
– Työskentelimme pakkaajina ja huoltomiehinä nelisen kuukautta, ja aika meni tosi nopeasti. Saimme samalla suoritettua myös opintoja eteenpäin, sillä solmimme kesän ajalle oppisopimuksen ja suoritimme kesän päätteeksi pakkausautomaation näytön, Jere kertoo.
– Tämä oli meidän ensimmäinen kosketuksemme tehdasympäristöihin, sillä koronan takia emme olleet aikaisemmin päässeet tutustumaan alueeseen. Kaikki meni silti tosi hyvin, ja meidät otettiin tosi kivasti vastaan, Jesse kiittelee.
Kiinnostaako sinua opiskelu prosessialalla? Tutustu koulutuksiin osoitteessa kpedu.fi/prosessiala