Koulutuksia Kokkolassa

Ravintola-, catering-, tai elintarvikealan ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Ravintola, catering ja elintarvike

Kiinnostaako opiskelu ravintola-, tai cateringalalla?

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittava voi valita joko asiakaspalvelun tai ruokapalvelun osaamisalan. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia muun muassa asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki taas tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa, tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa sekä hallitsee hygieniaosaamisen. Työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.

Tai olisitko kiinnostunut elintarvikealasta?

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Ammattikampuksella voit opiskella esimerkiksi elintarvikealan perustutkinnon. Valmistuttuasi voit työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina tai lihatuotteiden valmistajana. Voit työllistyä valmisruokateollisuuteen, lihan-, kalan- ja kasvisten jatkojalostukseen, juomateollisuuteen ja elintarvikemyymälöihin. Leipuri-kondiittorina voit työllistyä leipomoihin, konditorioihin, kahviloihin, paistopisteille ja pitopalveluyrityksiin. Lihatuotteiden valmistajana taas voit työllistyä liha- ja lihavalmisteteollisuuteen, elintarvikemyymälöihin ja palvelutiskeille.

Tutustu myös muihin alla oleviin ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuksiin ja hae mukaan!