Venealalle töihin (nro 709852)

Tavoite

Koulutuksen aikana opit tarvittavat taidot työllistyä venealalle. Koulutus antaa myös valmiudet kehittyä alan tehtävissä ja on pohja mahdollisille jatko-opinnoille.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-palveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja ovat kiinnostuneet alasta ja joilla on Suomen ja/ tai ruotsin kielen taito, (vähintään B1.1), hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto. Opiskelijat voivat olla TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita.

Sisältö


Koulutus toteutetaan Kokkolassa 6.3.2023 lähtien.

Sisältö
· Orjentaatiojakso
· Koneiden käyttöosaaminen
· Sirkkeli ja jyrsimen käyttö
· Materiaalituntemus
· Käsityökoneiden ja työkoneiden käyttö
· Alumiinihitsaus
· Veneen pintakäsittely menetelmät

Korttikoulutukset tarvittaessa:
- Työturvallisuuskortti
- Tulityökortti
- Trukkikortti
- EA1

Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOKS)

Lisätietoja

Hakuaikaa on 16.2. asti, haastattelut tehdään viikolla 8 / 2023.


Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla ( www.tyomarkkinatori.fi> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Lisätiedot koulutuksesta ja sisällöstä :

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto / Osuvakoulutus Oy
Ove Sundkvist
040 359 6202


Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, p. 029 502 0702 ma - pe klo 9.00-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa, www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 10, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa päättyi hiljattain kolmen kuukauden mittainen Maalaus ja puuntyöstö tutuksi -koulutus. Tavoitteena oli tutustua puuteollisuuden ja pintakäsittelyn työhön ja koulutukseen, oppia aloilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tukea opiskelijoiden etenemistä tutkintoon valmistavaan koulutukseen tai työllistymiseen.Koulutuksen suoritti kymmenen alasta kiinnostunutta innokasta opiskelijaa. Tuomo Pyykölä ja Heidi Romar kokivat koulutuksen varsin hyödylliseksi.

Lue lisää

– Tällaisissa tiloissa kelpaa olla ja työsken­nellä, toteaa rakennusliike NyConin toi­mitusjohtaja Håkan Nyman astellessaan sisään Kpedun rakennusalojen uusiin opis­kelutiloihin Kokkolan Talonpojankadulla.

Lue lisää

Kpedun eri toimialojen opiskelijat käyttävät innokkaasti mahdollisuutta päästä kansain­väliseen vaihtoon. Kpedun rakennusalan opiskelijat Veeti Niemonen, Arttu Harju, Aleksi Saari ja Saku Erkkilä olivat neljän viikon KV-jaksolla Espanjan Fuerteventuras­sa, Corralejossa ja Puerto Del Rosariossa huhti-toukokuussa. He pääsivät tekemään oikeita rakennusalan töitä.

Lue lisää

Vuonna 2015 talonrakentajaksi Kpedusta valmistunut David Boutov pistäytyi vie­railulla katsomassa uusia rakennuskluste­rin opetustiloja. Davidille opiskeluajoista on erityisesti jäänyt mieleen vaihtojaksot Sak­sassa ja Puolassa, joissa hän sai näkemyksiä eri maiden rakennuskulttuureihin.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Vuoden aikuisopiskelija 2018 on puualan opiskelija Eeva Sillanpää. Palkitsemisperusteluissa nousee esiin Sillanpään rohkeus tarttua uusiin, haastaviinkin, projekteihin. Sillanpäätä myös kehutaan taiteellisesti ja visuaalisesti lahjakkaaksi. 

Lue lisää

Niko Honkala ja Annika Kujala nakuttelevat puunpalasia paikoilleen Aalto Haitek Oy:n tehdashallissa Toholammilla. Valmistumassa on massiivinen pergola, jonka kaareva muoto suorastaan hivelee silmää.- Puuala tuntuu varsin passelilta. Tässä saa tehdä käsillä töitä ja työn jäljen näkee heti, Honkala ja Kujala tuumaavat.

Lue lisää

Punainen tupa ja perunamaa ei nykypäivänä välttämättä tarkoita 200 neliön taloa neljällä makuuhuoneella. Markkinoille ovat viime vuosina tulleet minitalot, jotka ovat toimiva ratkaisu moneen tarpeeseen. 

Lue lisää

Rakennusalan yrittäjä Ville Jokitalo suorittaa parhaillaan talonrakennusalan ammattitutkintoa. Tutkintotodistus on miehellä jo viittä vaille taskussa, sillä edessä on enää yksi tutkintotilaisuus.

Lue lisää

Kokkolalainen Aleksi Rajala hyppäsi vauhdista keväällä 2016 mukaan tammikuussa alkaneeseen talotekniikan perustutkinnon opiskelijaryhmään. Kyseessä oli Kpedun ensimmäinen putkiasentajien koulutus aikuisille. 

Lue lisää