Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Tavoite

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on valmiudet toimia ikävalmentajana tai saattohoitajana.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palveluiden piirissä sekä kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohdataan ikääntyneitä ihmisiä.

Kohderyhmä

Vanhustyön erikoisammattitutkinto on vanhustyössä toimiville tarkoitettu lisä- ja täydennyskoulutus, jolla lisäät ja syvennät vanhustyön osaamistasi. Opiskelu edellyttää vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja työkokemuksen antamia pohjatietoja vanhustyöstä.

Sisältö

Voit suorittaa koko tutkinnon 180 osp tai valintasi mukaan yksittäisiä
tutkinnonosia 30–60 osp. Syksyllä 2021 alkavassa Vanhustyön
erikoisammattitutkintokoulutuksessa voit opiskella Ikävalmennuksen
osaamisalan (Ikävalmentaja 180 osp) tai
Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalan (Saattohoitaja 180 osp).

Opinnot kestävät noin kaksi vuotta, kokonaiskestoon vaikuttaa aikaisempi osaaminen. Opintojen alkuvaiheessa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 30 osaamispisteen (osp) laajuisesti.

Opinnot sisältävät verkko-opiskelua TEAMS-ympäristössä, lähiopetusta oppilaitoksessa sekä työssäoppimista alan työtehtävissä. Lähiopetusta toteutamme päivä-, ilta- ja viikonloppuopintoina.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Vanhustyön erikoisammattitutkinto kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin, opiskelijavalinnassa huomioidaan hakijan terveydentila ja alalle soveltuvuus. https://bit.ly/2njUFsY

Koulutuksen hinta on 140€ / tutkinnon osa.

Lisätietoja koulutuksesta:
Marjut Levoska, p. 040 807 3635, marjut.levoska(at)kpedu.fi
tai hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun ammattiopistolle tai TEAMS-ympäristöön.

Haku koulutukseen avataan seuraavan kerran loppusyksystä 2021.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää