Urkuakatemia

Tavoite

Urkukoulu, jossa opetusta ohjaa rakkaus urkumusiikkiin! Tehdään huipusti ilman akateemisia tutkintoja.

Orgelskola där vi undervisar med kärlek till orgelmusik! Vår destination är hög kvalitet med frihet till personliga målsättningar.

Organ school where we teach with love for organ music! Our ambition is high quality with freedom in individual goals.

Kohderyhmä

Urkuakatemia on avoin urkukoulu kaikille, jotka haluavat
- oppia soittamaan urkuja
- jatkaa ehkä jopa vuosia sitten keskeytynyttä harrastusta
- kehittyä paremmiksi urkureiksi ja hioa omia urkutaitoja eri osa-alueilla
- oppia tekemään omaa urkumusiikkia tai kehittää omia improvisaatiotaitoja
- valmentautua ammattiopintojen pääsykokeisiin
- hioa omaa konserttiohjelmistoa
- laajentaa urkumusiikin eri tyylilajien tuntemista

Opetus suunnitellaan jokaisen opiskelijan omalta taitotasolta lähteväksi kehityspoluksi. Opetus koostuu omista henkilökohtaisista oppitunneista ja yhteisistä ryhmätunneista. Ryhmätunnit järjestetään lähialueen kirkoissa ja lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin urkuihin. Ryhmätuntien yhteydessä tutustutaan myös eri urkujen toimintamekanismeihin ja järjestetään esiintymistilaisuuksia.

Sisältö

Urkuakatemian lukuvuosi koostuu neljästä moduulista, joista jokainen sisältää valinnan mukaan joko 6 x 45 min tai 6 x 60 min yksityisopetusta sekä yhden ryhmäopetusviikonlopun jossakin lähialueen kirkossa. Urkuakatemiassa voi opiskella koko lukuvuoden tai osallistua vaikkapa vain yhteen moduuliin. Omien henkilökohtaisten urkutuntien aikataulu voidaan tarvittaessa sopia joustavasti, jos esimerkiksi asut kauempana Kokkolan alueelta ja haluat käydä tunneilla harvemmin kuin kerran viikossa.

Urkuakatemia on suunnattu pääasiassa aikuisille. Lapsille ja nuorille Urkuakatemia voi olla väylä kohti musiikkiopintoja konservatoriossa tai musiikkiopistossa. Nuoria oppilaita otamme mahdollisuuksien mukaan. Urkuakatemia tarjoaa avoimen mahdollisuuden harrastaa urkujen soittamista alkeista huipputasolle asti. Lukuvuosi 2022-23 koostuu neljästä moduulista:

Moduuli 1 3.9.-13.10.2022
Moduuli 2 24.10.-11.12.2022
Moduuli 3 9.1.-19.2.2023
Moduuli 4 20.2.-23.4.2023

UUTUUS! "URKULÄRVIT"-paketti mahdollistaa päätoimisen opiskelun joko yhden tai useamman moduulin ajan! "Urkulärvi"-moduuli sisältää 12 x 60 min yksityisopeutsta, mahdollisuuden kamarimusisointiin sekä yhden ryhmäopetusviikonlopun. Päätoimisuuden täyttymiseksi opiskelija voi täydentää opintojaan Avoimen ammattikorkeakoulu tai Avoimen yliopiston kursseilla.

Urkuakatemiaan on jatkuva haku! Uusia opiskelijoita voidaan ottaa pitkin lukuvuotta. Ilmoittautumiset viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin moduulin alkua!

Lisätietoja

Opettajina toimivat Matti Pohjoisaho ja Minna Poutanen. Lisäksi lukuvuoden aikana on vieraileva opettaja vähintään yhtenä ryhmäopetusviikonloppuna.

* Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 2014 pitäen tutkintokonsertit Kotkan urkuviikoilla ja Helsingin Paavalinkirkossa. Opettajina hänellä oli prof. Olli Porthan ja Markku Mäkinen urkujensoitossa ja Pekka Suikkanen improvisoinnissa. Matti opiskeli myös sävellystä Harri Viitasen oppilaana ja hänen teoksiaan on esitetty mm. Helsingin tuomiokirkon pääsiäisyön messussa 2015 (Musiikkia pääsiäisyön messuun), Lohtajana kirkkomusiikkijuhlilla 2016 (Kolme pyhää tanssia oboetriolle ja uruille sekä Isä meidän sekakuorolle) ja Kokkolan kirkossa 2018 (Unikuvia alttoviululle, harpulle ja uruille). Syksystä 2018 lähtien Matti on opiskellut pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa. Pianonsoiton ohella hän jatkaa myös urkurina sekä konserttiurkurina että urkujesoiton opettajana. Pohjoisahon taiteellista toimintaa on tukenut Keskipohjanmaa-säätiö.

* Minna Poutanen on valmistunut kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Pääaineenaan hänellä oli sekä urut että laulu. Hän on koulutussuunnittelijan työn ohessa sivutoimisesti kanttorin töitä vuodesta 2007 lähtien. Minna valmistui musiikkipedagogiksi Centria-ammattikorkeakoulusta keväällä 2022. Hän on toiminut sivutoimisena urkujensoiton tuntiopettajana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa vuodesta 2019 lähtien.

Undervisning också på svenska! Fråga gärna mer.
Teaching also in English! Ask for more information.

Peruspaketti
130/170 euroa/moduuli (45/60 min soittotunnit)
440/600 euroa koko lukuvuosi (sis. neljä moduulia)

"Urkulärvi"-paketti
400 euroa/moduuli

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/Minna Poutanen (ma-to)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää