URKUAKATEMIA - Urut & Piano

Tavoite

Kaiken kansan musiikkikoulu, jossa opetusta ohjaa rakkaus urku- ja pianomusiikkiin! Tehdään huipusti ilman akateemisia tutkintoja.

Musikskola där vi undervisar med kärlek till orgel- och pianomusik! Vår destination är hög kvalitet med frihet till personliga målsättningar.

Music school where we teach with love for organ and piano music! Our ambition is high quality with freedom in individual goals.

Kohderyhmä

NYT TARJOLLA MYÖS PIANONSOITON OPETUSTA!

Urkuakatemia on avoin kurssi kaikille, jotka haluavat
- oppia soittamaan urkuja tai pianoa
- jatkaa ehkä jopa vuosia sitten keskeytynyttä harrastusta
- kehittyä paremmiksi urkureiksi tai pianisteiksi ja hioa omia soittotaitoja eri osa-alueilla
- oppia tekemään omaa musiikkia tai kehittää omia improvisaatiotaitoja
- valmentautua ammattiopintojen pääsykokeisiin
- hioa omaa konserttiohjelmistoa
- laajentaa urku- ja pianomusiikin eri tyylilajien tuntemista

Opetus suunnitellaan jokaisen opiskelijan omalta taitotasolta lähteväksi kehityspoluksi. Opetus koostuu omista henkilökohtaisista oppitunneista ja yhteisistä ryhmätunneista. Urkuoppilaitten ryhmätunnit järjestetään lähialueen kirkoissa ja lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin urkuihin. Ryhmätuntien yhteydessä järjestetään myös esiintymistilaisuuksia.

Sisältö

Urkuakatemian lukuvuosi koostuu neljästä moduulista, joista jokainen sisältää valinnan mukaan joko 6 x 45 min tai 6 x 60 min yksityisopetusta sekä yhden ryhmäopetusviikonlopun. Urkuakatemiassa voi opiskella koko lukuvuoden tai osallistua vaikkapa vain yhteen moduuliin. Omien henkilökohtaisten soittotuntien aikataulu voidaan tarvittaessa sopia joustavasti, jos esimerkiksi asut kauempana Kokkolan alueelta ja haluat käydä tunneilla harvemmin kuin kerran viikossa.

Urkuakatemia on suunnattu pääasiassa aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Urkuakatemia voi olla väylä kohti musiikkiopintoja konservatoriossa tai musiikkiopistossa. Nuoria oppilaita otamme mahdollisuuksien mukaan. Urkuakatemia tarjoaa avoimen mahdollisuuden harrastaa urkujen ja pianon soittamista alkeista huipputasolle asti.

Lukuvuosi 2023-24 koostuu neljästä moduulista:

Moduuli 1 2.9.-15.10.2023, ryhmäopetus 2.-3.9.
Moduuli 2 23.10.-3.12.202, ryhmäopetus 2.-3.12.
Moduuli 3 15.1.-25.2.2024, ryhmäopetus 24.-25.2.
Moduuli 4 4.3.-21.4.2024, ryhmäopetus 20.-21.4.

SYKSYLLE 2023 ON SUUNNITTEILLA URKUPAINOTTEINEN OPINTOMATKA!

Urkuakatemiaan on jatkuva haku! Uusia opiskelijoita voidaan ottaa pitkin lukuvuotta. Ilmoittautumiset viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin moduulin alkua!

Lisätietoja

Urkuopettajina toimivat Matti Pohjoisaho ja Minna Poutanen. Pianonsoiton opettajana on Pia Lempiälä. Lisäksi lukuvuoden aikana on vieraileva opettaja yhtenä ryhmäopetusviikonloppuna.

* Matti Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 2014 pitäen tutkintokonsertit Kotkan urkuviikoilla ja Helsingin Paavalinkirkossa. Opettajina hänellä oli prof. Olli Porthan ja Markku Mäkinen urkujensoitossa ja Pekka Suikkanen improvisoinnissa. Matti opiskeli myös sävellystä Harri Viitasen oppilaana ja hänen teoksiaan on esitetty mm. Helsingin tuomiokirkon pääsiäisyön messussa 2015 (Musiikkia pääsiäisyön messuun), Lohtajana kirkkomusiikkijuhlilla 2016 (Kolme pyhää tanssia oboetriolle ja uruille sekä Isä meidän sekakuorolle) ja Kokkolan kirkossa 2018 (Unikuvia alttoviululle, harpulle ja uruille). Syksystä 2018 lähtien Matti on opiskellut pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa. Pianonsoiton ohella hän jatkaa myös urkurina sekä konserttiurkurina että urkujesoiton opettajana. Pohjoisahon taiteellista toimintaa on tukenut Keskipohjanmaa-säätiö.

* Minna Poutanen on valmistunut kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Pääaineenaan hänellä oli sekä urut että laulu. Hän on koulutussuunnittelijan työn ohessa sivutoimisesti kanttorin töitä vuodesta 2007 lähtien. Minna valmistui musiikkipedagogiksi Centria-ammattikorkeakoulusta keväällä 2022. Hän on toiminut sivutoimisena urkujensoiton tuntiopettajana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa vuodesta 2019 lähtien.

* Pia Lempiälä on suorittanut pianosta A-kurssin sekä päivittänyt pätevyyttään Centria ammattikorkeakoulussa. Pia työskentelee tällä hetkellä pianonsoiton/säestäjän virassa Ylivieskan seudun musiikkiopistossa. Opetustyön lisäksi Pia on esiintynyt pianistina lied- ja kamarimusiikin parissa sekä avustanut mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Kokkolan orkesteria, Keski-Pohjanmaan kamarikuoroa ja Seinäjoen kaupunginorkesteria. Guardia Nueva orkesterissa Pia on soittanut yli 10 vuoden ajan. Poikkitaiteelliset projektit ovat lähellä Pian sydäntä.

Undervisning också på svenska! Fråga gärna mer.
Teaching also in English! Ask for more information.

Peruspaketti
140/180 euroa/moduuli (45/60 min soittotunnit)
500/660 euroa koko lukuvuosi (sis. neljä moduulia)

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/Minna Poutanen (ma-to)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää