Työllisty ammattikeittiön avustaviin työtehtäviin (713540)

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ammattikeittiön avaustaviin työtehtäviin.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille ruoka-alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Kokkolassa ajalla 2.10.2023-15.12.2023

Toteutustavat lähiopetus, oppimistehtävät ja työpaikalla tapahtuva osaamisen hankkiminen.
Sisältönä mm:
- ammattikeittiön puhtaanapidon perusteet
- työyhteisössä toimiminen
- palveluammatin suomen kieli
- hygieniaosaaminen
- hygieniatestiin osallistuminen
- työturvallisuusosaaminen
- työpaikalla tapahtuva osaamisen hankkiminen

Koulutus mahdollistaa työllistymisen ammattikeittiön avustaviin työtehtäviin ja antaa valmiuksia ravintola- cateringalan perustutkinnon suorittamiseen.

Hakuaika päättyy 20.9.2023.

Ukrainankielinen esite https://www.kpedu.fi/docs/default-source/osuvakoulutus/esite_keittio_ukraina.pdf?sfvrsn=3d f64fb2_3/
Englanninkielinen esite https://www.kpedu.fi/docs/default-source/osuvakoulutus/esite_keittio_englanti.pdf?sfvrsn=43f14fb2_5/

Lisätietoja

Lisätiedot koulutuksesta:
Leena Roukala
ravintola- ja cateringala
p. 040 808 5059 p.

Infotilaisuus 18.9.2023 klo 13.00 osoitteessa Närvilänkatu 8, Kokkola

Koulutukseen hakeutuminen tapahtuu TE-palveluiden kautta, www.tyomarkkinatori.fi
Saat apua hakeutumiseen TE-palveluista, Kallentorilta, aulapalvelu palvelee ma-ke klo 9-15 välillä.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää