TUVA, Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus aikuisille (720546)

Tavoite

Haluatko opiskella ammatin? Tarvitsetko apua, ohjausta ja tukea opiskelussa?

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) tavoitteena on vahvistaa opiskelutaitoja ja auttaa sopivan ammatin löytämisessä sekä ohjata opiskelijaa jatkokoulutukseen.

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakjoille. Työnhaku tulee olla voimassa.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakea aikuiset, jotka eivät ole suorittaneet toisen asteen tutkintoa.
Tutkintoon valmentava koulutus (TUVA) on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on tarve valmentavaan koulutukseen ennen ammatillisten opintojen aloittamista. TUVA-koulutuksessa opiskelijoita ohjataan hakemaan omaa kiinnostusta vastaavaan ammatilliseen koulutukseen.

Sisältö

Koulutuksessa on mahdollisuus parantaa valmiuksia opiskella ammatillinen tutkinto, löytää itselle soveltuva ala ja opiskella ammatillisen koulutuksen opintoja. Koulutukseen valittavalta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa, taitotaso vähintään A2.1.

TUVA-koulutuksessa tutustutaan ammatteihin ja aloihin ja vahvistetaan perustaitoja ja mahdollisuuksia suorittaa toisen asteen ammatillinen tutkinto. Koulutuksen aikana voi suorittaa opintoja, jotka opiskelija voi liittää mahdollisesti myöhemmin suoritettavaan ammatilliseen perustutkintoon.


KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
- Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
- Perustaitojen vahvistaminen
- Ammatillisen koulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen
- Työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen
- Arjen ja yhteiskunnallisen osallisuuden taidot
- Valinnaiset koulutuksen osat

Koulutusaika on 15.8.2024 lähtien n. 9 kk. (Lomaa on koulun loma-aikojen mukaan, syksyllä viikko 42 ja joulun aikaan 2 viikkoa).

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuslomakkeella. Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen.
Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Osa hakijoista kutsutaan valintatilaisuuteen koulutushakemuksen perusteella, joten hakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Kerro hakemuksen tarkemmissa perusteluissa, miksi olet kiinnostunut kyseisestä koulutuksesta.

Haastattelut pidetään koululla, vastuukouluttaja Ann-Louise Känsälä haastattelijana. Kielikoe on maanantaina 4.12.2023 klo 8 lähtien.


Yhteydenotot ja lisätietoja koulutuksesta:
Ann-Louise Känsälä, 040-8085534, ann-louise.kansala@kpedu.fi
Carita Tuominen, 040 3596212, carita.tuominen@kpedu.fi

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puhelimitse 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/palvelut/0f43cc47-de92-4f1e-b3a8-b3524b32cb92/tyovoimakoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää