Tutustu hoiva-alaan HAKUAIKAA JATKETTU (709494)

Tavoite

Alueemme sosiaali- ja terveyssektori tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa osaavaa, alalle koulutettua työvoimaa. Alalta myös eläköityy lähivuosina runsaasti työvoimaa. Koulutuksen tavoitteena on edistää sosiaali- ja terveysalalle hakeutumista ja alan vetovoimaisuutta, etenkin nuorten työnhakijoiden keskuudessa.

Koulutuksen tavoitteena on tutustua sosiaali- ja terveysalaan ja lisätä opiskelijan valmiuksia hakeutua alan koulutuksiin.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat, joiden tavoitteena on hakeutua mm. sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutukseen tai työhön alalle muihin tehtäviin. Opiskelijat voivat tulla työllisyyden kuntakokeilusta tai TE-toimistosta.

Edellytyksenä alalle soveltuva terveys.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Kokkolassa13.2. lähtien.

Opiskelu sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopetusta sekä työelämässä oppimista.
Edellytyksenä alalle soveltuva terveys.

Koulutuksen sisältö:

- Suomi toisena kielenä opetus tarvittaessa
- Opintojen ohjaus, opiskelutaitojen kehittäminen ja urasuunnittelu
- Elämänkulku kasvun eri vaiheissa
- Ammatillista vuorovaikutus ja ammattietiikka
- Aseptiikka, hoitotyö ja ergonominen työskentely
- Hygieniapassi
- Ensiapu
- Koulutus sisältää noin 4 viikkoa työelämään tutustumista

Vastuukouluttaja Niina Hänninen.

Lisätietoja

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Haastattelut voidaan käynnistää jo hakuaikana ja haastatteluun kutsutaan tekstiviestillä, joten tarkista, että hakemuksessasi on toimiva puhelinnumero.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Leena Sundell puh. 0447250563 tai leena.sundell@kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 9-16.15 tai
www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää