Tunkeumanestetarkastusmenetelmän (PT) koulutus,16.-20.9.2024

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmä:
-NDT -menetelmistä ja niiden käyttämisestä kiinnostuneet
-pintatarkastajaksi kouluttautuvat NDT-tarkastajat
-suunnittelijat
-tarkastusalan esimiehet
-teräsrakentamisen asiantuntijat

Sisältö

Tunkeumanestetarkastusmenetelmän (PT) koulutus sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua. Koulutuksessa käydään läpi takrkastuksen perusteita, tarkastuslaitteita ja tarkastusmenetelmän eri tekniikoita. Koulutus mahdollistaa osallistumisen tason 2 tutkintoon. Koulutuksen aikana harjoitellaan tenttiä sekä ohjeistetaan osallistujat tutkintopäivään osallistumisesta ja sertifikaatin hakemisesta.

- Tunkeumaväritarkastuksen perusteet luento ja suorittaminen käytännössä
- Tarkastusaineet luento, fysikaaliset perusteet, aineet ja niiden valinta kohteen mukaan
- Tarkastustekniikat luento, valmistustekniikasta johtuvat vikatyypit
- Tarkastuslaitteet luento
- Näyttämien analysointi, arviointi ja raportointi
- Standardit ja tarkastusohjeet ISO 9712 luento ja ohjeet tutkintopäivään osallistumiseen ja sertifikaatin hakemiseen
- Työohjeen laadinta luento ja sen harjoittelu

Käytännön harjoituksissa jokaisella oppilaalla tulisi olla henkilökohtaiset työtakki, suojakäsineet, silmäsuojaimet ja turvakengät. Käytettäessä tarkastusaineita tulee kaikkien tutustua käytettävien aineiden käyttöturvallisuustiedotteisiin.
Osallistujat ottavat mukaan henkilökohtaiset suojavälineet ja muistiinpanovälineet.

Lisätietoja

Koulutus järjestetään osoitteessa Talonpojankatu 6, Kokkola (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto)
klo 8-16.

Kouluttajana toimii NDT-asiantuntija Maria Lammentausta Q-Test Oy:stä.
Q-Test Oy on Inspecta Henkilösertifioinnin hyväksymä koulutusorganisaatio VT, PT ja MT menetelmillä.

Koulutuksen hinta:
1990€/hlö + alv 24%

Koulutuksen hintaan kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas.


Sitovat ilmoittautumiset 1.9.2024 klo 12 mennessä.
Mahdollisten muutosten varalta huomioittehan meidän peruutusehdot: Kuluton peruutus 14 vrk ennen koulutusta. Sen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme täyden osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Arttu Pynssi kulkee Vetelistä Kokkolaan aamuisin linja-autolla kouluun Kokkolan ammattikampukselle. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta kone- ja metallialan perustutkintoa ja valmistuu keväällä 2016 levyseppähitsaajaksi.

Lue lisää

Kokkolalainen Miro Mikkola on malliesimerkki siitä, miten käy, kun ammattiopinnot kiinnostavat ja halua oman alan töihin riittää. 19-vuotias Miro valmistui kone- ja metallialan perustutkinnosta puoli vuotta etuajasta ja hänet palkattiin suoraan AP-Telalle töihin koneistajaksi.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on kevään yhteishaussa avoinna viitisenkymmentä opiskelupaikkaa. Kokkolan ammattikampuksella sijaitsevassa hallissa riittää tohinaa tälläkin hetkellä, kun opiskelijoilla on työn alla sekä asiakastöitä että harjoitustöitä. 

Lue lisää

Kaikki asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti. Tämän oppi 20-vuotias Jukka Torppa, jolla oli selkeät suunnitelmat ajoneuvoasentajaksi valmistumisen jälkeiselle ajalle. Seuraavaksi olisi vuorossa armeija, ja sen jälkeen töihin tai jatko-opiskelemaan. Kaksi viikkoa ennen armeijaan lähtöä tuli kuitenkin diagnoosi, joka lykkäsi armeijaan menemistä saman tien ainakin parilla vuodella.

Lue lisää