Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, monimuotokoulutus

Tavoite

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi) ja tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto (ICT-asentaja)ovat yhdistyneet yhdeksi tutkinnoksi 1.8.2020 alkaen.

Uudistunut tutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet tieto- ja viestintätekniikka-alan työtehtäviin. Suuntautumisopinnoista riipuen voit valmistua joko:
Elektroniikka-asentajaksi
Hyvinvointiteknologia-asentajaksi
Tietoliikenneasentajaksi
IT-tukihenkilöksi
Ohjelmistokehittäjäksi.

Kohderyhmä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, jos:
- tarvitset it-osaamista työssäsi toimialasta riippumatta
- työskentelet tieto- ja viestintätekniikan parissa, mutta tutkinto puuttuu
- haluat kehittää itseäsi ja ammattitaitoasi tai
- haluat laajentaa työnkuvaasi

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisemmin hankittu osaaminen huomioidaan. Aikaisemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opintojen sisältöihin ja kestoon.

Koulutus on monimuotokoulutusta. Lähiopetusta järjestetään pääsääntöisesti joka toinen viikko yhtenä arki-iltana ja lauantaisin. Opiskelu sisältää myös itsenäistä etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.
Jatkuvan haun kautta opinnot on mahdollista aloittaa opiskelijalle parhaiten sopivana ajankohtana.
Tutkinnon tai osia siitä voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Voit osallistua koulutukseen oman työsi ohessa, jolloin pystyt soveltamaan koulutuksessa oppimaasi heti työtehtävissäsi. Mikäli olet tällä hetkellä ilman työpaikkaa, voidaan koulutuksesi henkilökohtaistaa päätoimiseksi opiskeluksi.

Tutkinto suoritetaan työpaikoilla järjestettävissä näytöissä osoittamalla osaaminen aidoissa työtehtävissä ja työprosesseissa. Opinnot kestävät henkilökohtaistamisesta riippuen noin 1-3 vuotta.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneelle jatko-opiskelupaikaksi soveltuvat hyvin ammattikorkeakoulun tekniikan (insinööri AMK) tai liiketalouden opinnot (tradenomi AMK).

Lisätietoja koulutuksesta:
Anders Wikberg, p. 040 808 5174

tai Hakijapalvelut, p 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Monimuotokoulutuksen ryhmässä ei tällä hetkellä ole vapaita opiskelupaikkoja. Haku on auki lähiopetusryhmään: Kuvake alapuolella

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

– Tietotekniikka on aina kiinnostanut. Niin kauan kuin muistan, olen puuhannut koneiden parissa omaksi ilokseni ja autellut kavereita. Silti en olisi voinut kuvitellakaan, että harrastuksesta voi saada ammatin, Tiitto sanoo. 

Lue lisää

Satu Tervolan kohdalla opiskelu on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Hän on opiskellut työn ohessa suurtalouskokiksi, käynyt esimiesvalmennuksessa, lukenut merkonomiksi oppisopimuskoulutuksena, opiskellut datanomiksi sekä nyt viimeisimpänä suorittanut tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

Lue lisää

Salibandyjoukkue Nibacoksen edustusjoukkueessa pelaava kokkolalainen Jori Heikkilä aloitti viimeisenä opiskeluvuotenaan urheiluakatemiassa opintojen ohella.

Lue lisää

Kokkolalaiset Jasmina Heinua (17) ja Tero Linnala (16) opiskelevat ensimmäistä vuotta tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. Heistä tulee isona ICT-asentajia.

Lue lisää

Yuliia Shkolka ja Aada Uokkola opiskelevat tieto- ja viestintätekniikkaa, ja ystävystyivät opintojen aikana. 

Lue lisää