Teknisen suunnittelun perustutkinnon osia, Suunnitteluassistentti (702296)

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia Teknisen suunnittelun perustutkinnosta ja työllistyä koulutusta vastaaviin tehtäviin valitsemallaan toimialalla. Koulutus antaa valmiuksia toimia suunnittelutehtävissä tai sitä avustavissa tehtävissä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisopiskelijoille ja se soveltuu myös alaa vaihtaville sekä teknisestä suunnittelusta kiinnostuneille henkilöille. Työvoimakoulutukseen valittavien tulee olla työttömiä tai työttömyysuhan alaisia työnhakijoita joko TE-toimistossa tai työllisyyden kuntakokeilussa.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Kokkolassa 10.1.2022 lähtien HOKSin mukaan. Mahdollinen 4 viikon loma-aika sijoittuu kesälle 2022. Arvoitu valmistuminen syksyn 2023 aikana.

Koulutukseen sisältyy Suunnitteluprojektissa toimimiseen liittyvien perusopintojen lisäksi suuntautumisvaihtoehdot Rakennusteknisessä suunnittelussa - tai Teollisuuden suunnittelussa toimimiseen:

Suunnitteluprojektissa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Projektinhallinta, Toimisto-ohjelmat, Dokumentointi, Asiakaspalvelu, Tietoturva
• 2D-suunnittelun perusteet, Tekninen piirustus, 3D-suunnittelun perusteet, Koneensuunnittelu, Arkkitehtisuunnittelu
• Osaaminen osoitetaan näyttönä työpaikalla

Rakennusteknisessä suunnittelussa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Tietotekniset taidot, 2D-Rakennussuunnittelu, Tekninen rakennuspiirustus, Arkkitehtisuunnittelu
• Osaaminen osoitetaan näyttönä työpaikalla

Teollisuuden suunnittelussa toimiminen -tutkinnon osa 45 osp:
• Tietotekniset taidot, 2D-Teollisuus-suunnittelu, Koneenpiirustus, 3D-mallinnus ja dokumentointi, Teollisuuden suunnittelu ja asiakirjat
• Osaaminen osoitetaan näyttönä työpaikalla

Tutkinnon osan/osien suorittamisen lisäksi mahdollista suorittaa Teknisen suunnittelun perustutkinto, joka antaa laaja-alaiset ammatilliset perustiedot ja valmiudet toimia erilaisissa avustavissa työtehtävissä mm. rakennus-, sähkö-, LVI- sekä muissa vastaavissa suunnittelutoimistoissa. Työtehtävät liittyvät suunnitelmapiirustusten ja muiden suunnitteludokumenttien tuottamiseen ja ylläpitämiseen, erilaisten suunnitteluun liittyvien asiakirjojen tekemiseen, 3D-mallintamiseen, visualisointiin ja 3D-tulostamiseen tietotekniikan tarjoamien sovellusten avulla.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:

Kouluttaja Mikko Pesonen puh 040 807 3628, mikko.pesonen@kpedu.fi

tai

Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Kun haluat neuvontaa opiskeluun liittyvistä asioista, opintojen rahoituksesta sekä tietoa eri ammateista ja niihin johtavista koulutuksista: koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9.00-16.15.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Janette Pyörre aloitti teknisen suunnittelun perustutkinto-opinnot tammikuussa 2016. Koulutuksessa opetellaan suunnitelmapiirustusten tuottamista ja ylläpitämistä, erilaisten suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekemistä, 3D-mallintamista ja visualisointia.

Lue lisää