Suuntana työ prosessiteollisuudessa (712841)

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tutustua prosessi- ja laboratorioalaan. Koulutus on pohja mahdollisille tutkinto-opinnoille.

Kohderyhmä

Prosessi- tai laboratorioalan koulutuksesta ja työstä kiinnostuneet yli 18-vuotiaat työttömät tai työttömyysuhanalaiset työnhakijat.

Sisältö

Koulutukseen sisältyy lähi- ja verkko-opetusta, käytännön harjoitteita, vierailuita alan yrityksiin.

Sisältö:
- Orientaatio
- Tutustuminen alueen teollisuuteen

Vierailut + siihen liittyvät tehtävät
- Työelämä- ja viestintätaidot
- Oppimaan oppiminen

Järjestelmät: Wilma, It’s, Office
- Työelämätaidot
- Turvallinen työskentely prosessi- ja laboratorioalalla

Labratyöskentelyn turvallisuus

Työturvallisuus
- Laadun merkitys työtehtävissä
- Prosessi-, kaivos- ja laboratorioalan osaaminen

Matematiikan, fysiikan ja kemian perusteet
Prosessitekniikan perusteet
Prosessiautomaation perusteet
Käynnissäpidon perusteet
Käytännön työtehtävät laboratoriotiloissa

Koulutus antaa pohjaa perustutkinnon suorittamiseen. Koulutuksen aikana pääset tutustumaan prosessinhoitajan ja laborantin työhön tehdasvierailuilla sekä opiskelemaan perusteita tutkintokoulutuksen pohjaksi.

Lisätietoja

Hakuaikaa on 17.4. asti. Tarkista, että hakemuksessa on toimiva puhelinnumero. Haastattelukutsut lähetetään txt viestinä.

Haastattelupäivät koulutukseen ovat maanantaina 24.4 ja tiistaina 25.4., Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Talonpojankatu 6, 2 kerros, Valo A234.

Koulutuksen ajalta etuuden maksaja maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 029 502 0702 ma-pe 9.-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa, www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Lisätiedot koulutuksesta:
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto / Osuvakoulutus Oy
Sanna Tuukkanen, 040 808 5014, sanna.tuukkanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Olli Rantala ja Tomi Jokela ovat tulevia prosessialan ammattilaisia. Molemmat ovat alanvaihtajia ja opiskelevat parhaillaan prosessiteollisuuden perustutkintoa.

Lue lisää

Kun Matias Kaunisvesi, Mika Lempo­nen ja Elina Niemi noin vuosi sitten hakeu­tuivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja TE-toimiston järjestämään prosessialan työvoimapoliittiseen koulutukseen, he eivät osanneet arvata, että työllistyminen olisi niinkin lähellä. Jokainen heistä, ja miltei kaikki luokkakavereistakin, saivat nimittäin suoraan valmistumisensa jälkeen astella töihin Kokkolan Suurteollisuusalu­een yrityksiin.

Lue lisää

Marko Ketolaista on haastateltu Kpedun lehteen kerran aiemminkin. Tuolloin Ketolainen oli hiljattain aloittanut prosessiteollisuuden perustutkinnon suorittamisen ja odotti innolla tulevia työssäoppimisjaksoja rannan tehtailla. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, tapaan Ketolaisen Boliden Kokkolan elektrolyysiosastolla, jossa hän työskentelee prosessinhoitajana.

Lue lisää

Kokkolalainen Camilla Sjövall kuunteli rannan tehtailla työskennelleiden tuttavien kokemuksia tarkalla korvalla. Sopivan sauman tullen hän haki ja pääsi opiskelemaan aikuiskoulutukseen prosessinhoitajaksi syksyllä 2014 ja valmistui uuteen ammattiin keväällä 2016.

Lue lisää

Sameli Tuohisto-Kokko (17) ja Lassi Salmela (17) opiskelevat toista vuotta prosessiteollisuuden perustutkintoa. Prosessinhoitajiksi keväällä 2017 valmistuvat Tuohisto-Kokko ja Salmela ovat molemmat kotoisin Kokkolasta.

Lue lisää

Laboratorioalan perustutkintoa opiskelevat Ronja Sarin ja Nea Pitkäkangas pitävät kiinnostusta kemiaan, fysiikkaan ja matematiikkaan tärkeänä. Sarin (15) opiskelee ensimmäistä vuotta laborantiksi ja Pitkäkangas (18) kolmatta vuotta. Pitkäkangas suorittaa samaan aikaan myös ylioppilastutkintoa ammattilukiossa.

Lue lisää

Prosessialan kolmannen vuoden opiskelijat Jere Puikko ja Jesse Peltola päätyivät alalle erityisesti hyvien työllistymismahdollisuuksien takia, sillä kumpikin kertoo tiedostaneensa jo yhdeksännellä luokalla Kokkolan Suurteollisuusalueen tuomat mahdollisuudet.

Lue lisää