Suuntana työ -jatkokoulutus

Tavoite

Koulutus edistää opiskelijan polkua ammatilliseen koulutukseen/työelämään. Koulutuksessa vahvistetaan työelämäosaamista ja valitun ammattialan sanaston osaamista.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, jotka tähtäävät esimerkiksi ravintola-, catering- ja elintarvikealalle, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle tai rakentamisen- ja kunnossapidon alalle.

Kohderyhmä

Sekä kotoutumisaikaiset että kotoutumisajan ylittäneet maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat kielitaidon ja työelämä-ja yhteiskuntaosaamisen vahvistamista. Opiskelija voi osallistua koulutukseen myös sivutoimisesti (alle 25 h/vk) tai lyhytkestoisena koulutuksena (alle 6 kk) henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Sisältö

- lähtötason arviointi ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
- opiskelijan ohjaus
- suomen kieli ja viestintätaidot
- ammatillinen sanasto
- työelämäosaaminen
- tietotekniikka- ja digitaidot
- yhteiskuntataidot
- oman työelämäpolun aktiivinen rakentaminen
- työssäoppiminen
- koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi tai työturvallisuuskortti.

Koulutuksen laajuus: 43 opintoviikkoa
Koulutuspaikka: Keski-Pohjanmaan kansanopisto Kälviä, Opistontie 1
Koulutuksen lähtötaso: A1.2 - A1.3

Muuta: Joustava siirtyminen tutkintotavoitteiseen koulutukseen on mahdollista missä tahansa vaiheessa koulutusta, jos opiskelijalla on siihen tarvittavat edellytykset ja koulutuksen järjestäjällä on tarjota koulutuspaikka tutkintotavoitteisessa koulutuksessa. Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisätietoja

Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola@kpedu.fi, puh. 044 725 0878
Elisa Märsylä, elisa.marsyla@kpedu.fi, puh. 044 725 0893

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää