Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (714128)

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena suorittaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja työllistyä lähihoitajan työhön.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on työnhaku voimassa TE-toimistossa ja soveltuvuus sosiaali-ja terveysalalle. ( TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat)

Kielitaitovaatimus : Hyvä suullinen ja kirjallinen suomenkielen taito B1.1 taso.

Sisältö

Sosiaali ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja.
Koulutus alkaa 11.9.2023, kesto n 1,5-2 vuotta, tavoite valmistuminen kesään 2025 mennessä. (Mahdollista olla vielä syyslukukausi 2025 mukana)

Koulutuksessa on lomaa 4 viikkoa kesällä 2024. (heinäkuussa)

Koko tutkinnon laajuus 180 osp.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osat:

1. Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp

2. Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp

3. Osaamisala 75 osp

4. Valinnainen tutkinnon osa 15 osp

5. Yhteiset opinnot 35 osp

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma).


Tutustu Tutkintorakenteeseen tarkemmin osoitteessa
https://eperusteet.opintopolku.fi

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tarkista, että hakemuksessasi on toimiva puhelinnumero, sillä soveltuvuustestin kutsut laitetaan txt viestinä.

Koulutuksen soveltuvuustesti Kpedulla torstaina 24.8 klo 8 lähtien. Päivän kesto on 6-7 h.

Tekstiviestikutsussa ilmoitetaan tarkempi osoite.

Lisätietoja koulutuksesta:

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto , Hakijapalvelut, p. 040 808 5010,
hakijapalvelut(at)kpedu.fi
(palvelee koko kesän)

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää