Sherborne –liikunta

Kohderyhmä

Sherborne -liikunta, oppimisvalmiuksien, motoristen taitojen sekä sosiaalisen kompetenssin kehittymisen tukena -kurssii sopii kaikenikäisille ja liikuntataustaisille ja soveltuu kuntoutuksen, liikunnan ja opetuksen ammattikäyttöön.
Veronica Sherbornen kehittämä liikunta tukee monipuolisesti motoriikan ja sosiaalisten taitojen kehittymistä.

Sisältö

Koulutus antaa valmiuksia käyttää Sherborne- liikuntaa motoristen taitojen ja sosiaalisen kompetenssin sekä oppimisvalmiuksien tukemisessa yksilöllisesti tai omaan ryhmään soveltaen. Koulutus on käytännönläheinen.

Koulutus sisältää
- Sherborne-harjoitusten teoreettiset perusteet
- Käytännön harjoituksia kehon ja tilan hahmotukseen, voimankäytön hallintaan sekä
- Sosiaalisiin tilanteisiin ja aktivaatiotason säätelyyn (rauhoittuminen/rentoutuminen)
- Kurssimateriaalin ja todistuksen

Koulutus järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liikunta ry:n (Kepli) kanssa. Kurssi toteutetaan Keski-Pohjanmaan kansanopistolla. Koulutuspäivien ohjelma lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.

Huom! Kurssille mukaan sisäliikunta varustus, ei jalkineita.


Paikka: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, Opistontie 1, Kälviä, auditoriorakennus, liikuntasali

Lisätietoja

Kouluttaja: Suomen Paralympiakomitea ry

info.kansanopisto@kpedu.fi

Peruuttamattomasta koulutuspaikasta laskutamme koko koulutuksen hinnan.
Peruminen tulee tehdä viimeiseen ilmoittautmispäivään mennessä.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää