Seksuaalisuuden ABC

Tavoite

Tavoitteena on, että pysähdyt säännöllisesti tärkeän asian äärelle oppimaan uutta tai päivittämään jo opitut tietosi ihmisen seksuaalisuudesta. Koulutuksessa on keskusteleva ilmapiiri vuorovaikutteisen oppimisen menetelmillä. Lähipäivien päätteeksi varataan aikaa työnohjaukselliseen keskusteluun, jossa voit tuoda esille kysymyksiä ja pohdintoja päivän teemaan ja seksuaalisuuteen liittyen.

Kohderyhmä

Kasvatus,- sosiaali,- ja terveysalan henkilöstö tai alalle opiskelevat.

Sisältö

pe 1.9.2023 Tutustumista toisiimme, seksuaalisuuden portaat, seksuaalioikeudet, sensitiivinen kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä ryhmätyöskentelyä
la 2.9.202 Seksuaalisuus eri ikäkausina (lapset, nuoret, aikuiset, vanhukset) sekä työnohjauksellinen osio

pe 29.9.2023 Seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus
la 30.9.2023 Sensitiivinen kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä työnohjauksellinen osio

pe 27.10.2023 Kehitysvammaisten seksuaalisuus ja autismin kirjon seksuaalisuus
la 28.10.202 Oma rohkeus ja voimaantuminen puheeksi ottamisessa sekä työnohjauksellinen osio

pe 24.11.2023 Seksuaalinen häirintä ja siihen liittyviä asioita
la 25.11.2023 Koulutuksen yhteenveto ja päätös

Koulutuksen aikataulu on perjantaisin klo.15 - 20 ja lauantaisin klo.9 - 14.

Lisätietoja

kouluttajat: Tarja Harju-Karhula, seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja, seksuaalikasvattaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, mielenterveyshoitaja.

Koulutushinta sisältää opetuksen, mahdollisen koulutusmateriaalin s.postitse, todistuksen sekä lauantaipäivien lounaat. Koulutuksen voi maksaa 2 erässä (syyskuu ja marraskuu)

Hakuajan päättymisen jälkeen peruutetusta opiskelupaikasta veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Koulutuspaikan vahvistamisen jälkeen peruutetusta paikasta veloitamme koko koulutuksen hinnan. Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.
Majoitusmahdollisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää