Robotiikan perusteet (715134)

Tavoite

Tavoitteena on kehittää ja/tai laajentaa hitsaustaitoa sekä suorittaa pätevyyskokeita ja työllistyä erilaisiin metallialan työtehtäviin hitsaajaksi, asentajaksi, putkisto- ja kokoonpano tehtäviin sekä vaativiin teräsrakennehitsaustehtäviin tai koneistajaksi.

Kohderyhmä

Tavoitteena on, että opiskelija oppii tuntemaan eri robottityypit, robottien rakenteet ja käyttämään teollisuusrobottia. Lisäksi hän oppii tuntemaan robotin laitteiston ja robottiaseman oheislaitteet.

Opiskelija saavuttaa ohjelman suunnittelussa, ohjelmoinnissa ja ohjelmien muokkauksessa sellaisen tason, että hän kykenee itsenäisesti ohjelmoimaan ja muokkaamaan robotin ohjelmia sekä yhdistämään ohjelmat ja oheislaiteet työkierroksi. Lisäksi hän voi saavuttaa valmiuden käyttää asiantuntemustaan robotti-investoinnin, robottiasemaohjelmien, oheislaitteiden, kiinnittimien ja työkiertojen kehittämiseen.

Sisältö

- robotti tuotantovälineenä
- robotiikan työturvallisuus
- robottityypit ja rakenteet
- robotin ohjelmointi ja- käyttöharjoittelu
- robotin häiriötilanteet ja huolto
- katsaus etäohjelmointiin
- teollisuusvierailut

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan www.tyomarkkinatori.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus.

Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden ja kiireellisyyden perusteella tehdään koulutusvalinnat. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi (myös työkokemus ja kuvaus aiemmista työtehtävistä). Ilmoita hakemuksessasi, mikäli sinulla on työpaikka tiedossa luokkahitsauksen jälkeen.

Lisätietoja antaa:
Kouluttaja Juho Ojala puh 040 808 5019
juho.ojala@kpedu.fi

HUOM!
Koulutusetuuksista lisätietoa antaa Koulutuslinja, puh. 0295 020 702

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Arttu Pynssi kulkee Vetelistä Kokkolaan aamuisin linja-autolla kouluun Kokkolan ammattikampukselle. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta kone- ja metallialan perustutkintoa ja valmistuu keväällä 2016 levyseppähitsaajaksi.

Lue lisää

Kokkolalainen Miro Mikkola on malliesimerkki siitä, miten käy, kun ammattiopinnot kiinnostavat ja halua oman alan töihin riittää. 19-vuotias Miro valmistui kone- ja metallialan perustutkinnosta puoli vuotta etuajasta ja hänet palkattiin suoraan AP-Telalle töihin koneistajaksi.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on kevään yhteishaussa avoinna viitisenkymmentä opiskelupaikkaa. Kokkolan ammattikampuksella sijaitsevassa hallissa riittää tohinaa tälläkin hetkellä, kun opiskelijoilla on työn alla sekä asiakastöitä että harjoitustöitä. 

Lue lisää

Kaikki asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti. Tämän oppi 20-vuotias Jukka Torppa, jolla oli selkeät suunnitelmat ajoneuvoasentajaksi valmistumisen jälkeiselle ajalle. Seuraavaksi olisi vuorossa armeija, ja sen jälkeen töihin tai jatko-opiskelemaan. Kaksi viikkoa ennen armeijaan lähtöä tuli kuitenkin diagnoosi, joka lykkäsi armeijaan menemistä saman tien ainakin parilla vuodella.

Lue lisää