Rentoutus- ja stressinhallintakurssi

Tavoite

Kurssilla tehdään stressiä laukaisevia harjoituksia, mm. hengitysharjoituksia, rentoutuksia, akupisteitä ja joogaa. Joogaharjoitukset ovat restoratiivista ja yinjoogaa jotka sopivat erinomaisesti lievittämään stressiä ja poistamaan jännityksiä sekä kehosta että mielestä. Rentoutusta tukemassa on myös äänimaljoja ja jos ryhmälle sopii, myös eteerisiä öljyjä. Rentoutuksena tehdään jooga nidra eli joogin uni, joka on syvärentoutusmenetelmä, jossa ei nimestä huolimatta ole kuitenkaan tarkoitus nukkua.

Restoratiivisessa joogassa asennot tuetaan erittäin hyvin ja niissä viivytään pitkään, useiden minuuttien ajan. Harjoituksella edistetään palautumista ja syvää rentoutumista. Asennot ovat erittäin lempeitä keholle ja soveltuvat käytännössä kaikille. Myös yinjooga on useimmille sopiva harjoitus, liikkeitä voidaan muokata jokaisen keholle sopiviksi. Asennoissa ollaan pitkään ja niitä voidaan tukea, mutta hieman vähemmän kuin restoratiivisessa joogassa.

Sekä yin että restoratiivinen jooga aktivoivat parasympaattista hermostoa ja vähentävät näin stressiä. Samalla mielialaa saadaan kohotettua ja tasapainotettua. Molemmista voi saada apua uniongelmiin, väsymykseen, verenpaineeseen ja ruoansulatukseen sekä kehon liikkuvuuteen ja notkeuteen.

Käymme läpi hieman teoriaa liittyen stressiin ja rentoutumiseen ja miksi jooga on niihin hyvä apuväline. Kurssi sopii myös ennalta ehkäiseväksi, vaikka et kokisikaan itseäsi stressaantuneeksi juuri nyt.

Sisältö

Kurssin aikataulu:

Lauantai 9.9. klo 10-14.30
Sunnuntai 10.9. klo 10-14.30

Kurssi jatkuu viikottaisina harjoituskertoina aloitusviikonlopun jälkeen torstaisin klo 18.30-20. Torstai-illan harjoitukset pidetään syksyllä 13 kertaa aikavälillä 14.9.-14.12.2023 ja keväällä 16 kertaa aikavälillä 11.1.-2.5.2024.

Kurssin pitää joogaopettaja (RYT500) Lena Eklund, jolla on yli 10 vuoden kokemus joogan ohjaamisesta ja useita koulutuksia palauttavista ja rentouttavista joogamenetelmistä.

Lisätietoja

Kansanopisto sijaitsee noin 16 km Kokkolan keskustasta.

Lisätietoja kurssista:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/Minna Poutanen (ma-to)
minna.poutanen@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää