Reiki I- kurssi

Tavoite

Reiki on japanilainen Mikao Usuin (1865-1926) kehittämä hoitomuoto, joka on siirrettävissä ihmiseltä toiselle. Sen oppiminen on helppoa ja käyttö yksinkertaista. Reikihoito on hyvin lempeä, kokonaisvaltaisesti rentouttava ja täydentävä hoitomuoto. Kurssilla opetetaan Mikao Usuin käyttämiä alkuperäisiä reikiin liittyviä hoitotapoja. Reiki on energiahoitoa, joka avaa kehossa olevia tukoksia, palauttaa elinvoimaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä. Hoidon lisäksi reiki on suurempi kokonaisuus, johon kuuluvat myös meditaatio- ja hiljaisuusharjoitukset. Reiki opettaa kuuntelemaan ja löytämään vastauksia sisimmästä.

Kohderyhmä

Kurssi on kaikille kiinnostuneille avoin.

Sisältö

Käytännönläheinen Reiki I kurssi toteutetaan 26.-27.8.2023 klo 10–17 molempina kurssipäivinä.
Ensimmäisen reikikurssin aikana käydään läpi teoriaa, reikin historiaa ja eettisiä periaatteita. Käytännönharjoittelussa harjoitellaan itsehoito ja toisten ihmisten hoito pareittain sekä ryhmässä. Reikihoidon tekeminen opetetaan hoitopöydällä ja hoidettavan istuessa sekä käydään läpi hoitotavat lapsille, selkävaivaisille ja raskaana oleville. Lisäksi kurssilla käsitellään tunneprosesseja. Kurssiin sisältyy myös meditaation opetus ja sen merkitys reikihoitajalle ja hoidettavalle. Ykköskurssin aikana oppilas saa neljä viritystä, jotka jaetaan kahdelle eri päivälle. Pukeudu kurssille mukaviin ja rentoihin vaatteisiin.

Lisätietoja


Kouluttajana toimii fysioterapeutti, koulutettu hieroja ja reikihoitaja/reikiopettaja Raija Yli-Jyrä.
Reikistä lisää tietoa: https://usui-reiki-ryoho.fi/
Kurssille otetaan max. 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssihinta sisältää opetuksen, kirjallisen kurssimateriaalin, Usui Reiki Ryoho ry:n todistuksen, lounaan kurssipäivinä ja päiväkahvit opetuksen lomassa.
Majoitusmahdollisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Lähetämme tietoa koulutuksen käynnistymisestä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta tai kokonaan peruuttamattomasta kurssipaikasta veloitamme koko kurssimaksun.

Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää