Ravivalmennuksen C-kurssi, 8.-10.3.2024

Kohderyhmä

Ravivalmentajat ja harrastajavalmentajat. Koulutus on suunnattu kaikille ravihevosen valmennusfysiologiasta ja tavoitteellisesta valmentamisesta kiinnostuneille. Ravivalmennuksen kolmiportainen koulutusjärjestelmä
toteutuu hevosalan oppilaitoksissa ympäri Suomen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Sisältö

Ravivalmennuksen C-kurssi on ravihevosten valmennuksen peruskurssi.

Ravivalmennuksen C-kurssin aihealueita ovat mm. hevosen fysiologia, lihastyö ja aineenvaihdunta, hevosen anatomia, ravihevosen veriarvot ja tulkinta, valmentajan tehtävät ja rooli, valmennuksen ohjelmointi ja harjoittelu, hevosen kestävyyden, voiman ja nopeuden kehittäminen, hevosen lihashuolto sekä hevosen ensiapu ja eläinlääkintä.

Kurssi sisältää demon ravihevosen testauksesta raviradalla.
C-kurssin suorittaneet voivat hakea ravivalmennuksen B-kouluun. B-koulu syventää C-kurssilla opittuja tietoja ja taitoja.

Alustava aikataulu:
pe 13.00-20.00
la 8.30-19.00
su 8.30-15.00

Koulutus järjestetään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kaustisen toimipaikassa.

Kouluttajina toimivat eläinlääkäri Jutta Ojala ja ravivalmentaja Anne Takapuro.

Lisätietoja

Hinta: 250€ sis. alv 24 %. Laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Kuluton peruutus 7 vrk ennen koulutusta. Sen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme täyden osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Lisätietoja sähköpostitse osuvakoulutus@kpedu.fi tai 0408073502.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää