Ravivalmennuksen C-kurssi, 21.-23.4.2023

Kohderyhmä

Ravivalmentajat ja harrastajavalmentajat. Koulutus on suunnattu kaikille ravihevosen valmennusfysiologiasta ja tavoitteellisesta valmentamisesta kiinnostuneille. Ravivalmennuksen kolmiportainen koulutusjärjestelmä
toteutuu hevosalan oppilaitoksissa ympäri Suomen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Sisältö

Ravivalmennuksen C-kurssi on ravihevosten valmennuksen peruskurssi.

Ravivalmennuksen C-kurssin aihealueita ovat mm. hevosen fysiologia, lihastyö ja aineenvaihdunta, hevosen anatomia, ravihevosen veriarvot ja tulkinta, valmentajan tehtävät ja rooli, valmennuksen ohjelmointi ja harjoittelu, hevosen kestävyyden, voiman ja nopeuden kehittäminen, hevosen lihashuolto sekä hevosen ensiapu ja eläinlääkintä.

Kurssi sisältää demon ravihevosen testauksesta raviradalla.
C-kurssin suorittaneet voivat hakea ravivalmennuksen B-kouluun. B-koulu syventää C-kurssilla opittuja tietoja ja taitoja.


Koulutus järjestetään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kaustisen toimipaikassa.

Kouluttajina toimivat eläinlääkäri Jutta Ojala ja ravivalmentaja Anne Takapuro.

Lisätietoja

Koulutuspäivään kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas on omakustanteinen ja sen voi nauttia Nikulan raviradan HeviDeli-ravintolassa.Kuluton peruutus 7 vrk ennen koulutusta. Sen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme täyden osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää