Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osat, tarjoilijan työtehtäviin kesäksi 2022

Tavoite

Voit hankkia tarvittavan osaamisen ravintolan asiakaspalvelun ja tarjoilun työtehtäviin. Saat työllistymisen mahdollisuuden ravintolaan, jossa on anniskeluoikeudet ja ruokatarjoilua. Voit työllistyä myös anniskeluravintolaan, baariin tai pubiin.
Suoritat anniskelupassin ja voit toimia vastaavan hoitajan tehtävissä anniskeluravintolassa.

Kohderyhmä

18-vuotta täyttäneille henkilöille, jotka haluavat työskennellä ravintola-alan asiakaspalvelun ja anniskelun tehtävissä.

Sisältö

Hankittavan osaamisen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:
Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp
Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
- sisältää anniskelupassin suorittamisen ja käytännön työssä osaamisen hankkimista vähintään 1kk

Osaamisen hankkiminen tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä. Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon.
Tarjoamme tarvittaessa myös opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja, jotta opiskelusi onnistuu. esim. Suomen kieli.

Linkki tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin ja osaamisen kriteereihin
Asiakaspalvelu ja myynti 25 osp https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tutkinnonosat/4221594

Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tutkinnonosat/4221595

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Tutkintovastaava Maarit Rauma, p. 040 808 5574
maarit.rauma(at)kpedu.fi


Hakujapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää