Rakennusalan perusteet/ Työvoimakoulutus (698774)

Tavoite

Koulutuksen avulla edistetään opiskelijoiden työllistymistä rakennusalalle. Opiskelijoille voidaan räätälöidä opintopolku rakennusalan eri osa-alueille. Koulutuksessa toteutetaan 1-2 pienrakennusta sekä mahdollisuus valita syvempi perehtyminen kattoasennukseen.

HUOM! Koulutuksen aikana ei suoriteta tutkinnon osia!

Kohderyhmä

Koulutus on työttömille ja työttömyyden uhan alla oleville ja alasta kiinnostuneille.

Edellytyksenä alalle tarpeeksi hyvä terveys ja käden taito.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Pietarsaaressa 24.1. - 30.6.2022
Opetus toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Koulutus toteutetaan pääasiassa käytännön harjoitteina koulun tiloissa pientaloprojektin muodossa mutta sisältää myös teoriaa, etäopintoja sekä n 2-4 kuukauden työssäoppimisjakson. Opinnot räätälöidään kunkin oppimistarpeen mukaan.

Opintojen sisältö:
Rakennusalan perusteet
Työturvallisuus-, tulityö- ja ensiapukorttikoulutukset
Perustustyöt
Runkotyöt
Eristystyöt
Julkisivutyöt
Sisävalmistusvaiheen työt
Korjausrakentaminen
Kattorakenteet ja vesikatteen asennus
Työelämä ja elämänhallinta

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan internetsivuilla www.te-palvelut.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Jos teet avoimen hakemuksen ilman pankkitunnusta, sinun on vahvistettava hakemus TE-toimistossa, jotta sovellus astuu voimaan. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä yksityisasiakkaiden verkkopalvelujen kautta osoitteessa www.te-tjanster.fi.

Haastattelut pidetään Alholmintiellä 72, Pietarsaari.

Hakijat saavat henkilökohtaisen kutsun tekstiviestinä tai sähköpostina (tarkistaen siten, että puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat oikein hakemuksessasi / tiedoissasi).

Kun haluat neuvoja tai kun tarvitset apua TE-palveluita, työllisyyttä, koulutuksen hakemista, opintojen rahoitusmahdollisuuksia tai tietoa verkkopalvelumme toiminnasta, soita henkilökohtaisten asiakkaiden puhelinpalveluun, puh. 0295 025 510, Ma-pe Kl. 9-16:15.

KOULUTUKSEN YHTEYSTIEDOT:
Opettaja Matts Aspvik, puh. 040 8073555, matts.aspvik@kpedu.fi

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Alholmintie 72, 68600 Pietarsaari


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa päättyi hiljattain kolmen kuukauden mittainen Maalaus ja puuntyöstö tutuksi -koulutus. Tavoitteena oli tutustua puuteollisuuden ja pintakäsittelyn työhön ja koulutukseen, oppia aloilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tukea opiskelijoiden etenemistä tutkintoon valmistavaan koulutukseen tai työllistymiseen.Koulutuksen suoritti kymmenen alasta kiinnostunutta innokasta opiskelijaa. Tuomo Pyykölä ja Heidi Romar kokivat koulutuksen varsin hyödylliseksi.

Lue lisää

– Tällaisissa tiloissa kelpaa olla ja työsken­nellä, toteaa rakennusliike NyConin toi­mitusjohtaja Håkan Nyman astellessaan sisään Kpedun rakennusalojen uusiin opis­kelutiloihin Kokkolan Talonpojankadulla.

Lue lisää

Kpedun eri toimialojen opiskelijat käyttävät innokkaasti mahdollisuutta päästä kansain­väliseen vaihtoon. Kpedun rakennusalan opiskelijat Veeti Niemonen, Arttu Harju, Aleksi Saari ja Saku Erkkilä olivat neljän viikon KV-jaksolla Espanjan Fuerteventuras­sa, Corralejossa ja Puerto Del Rosariossa huhti-toukokuussa. He pääsivät tekemään oikeita rakennusalan töitä.

Lue lisää

Vuonna 2015 talonrakentajaksi Kpedusta valmistunut David Boutov pistäytyi vie­railulla katsomassa uusia rakennuskluste­rin opetustiloja. Davidille opiskeluajoista on erityisesti jäänyt mieleen vaihtojaksot Sak­sassa ja Puolassa, joissa hän sai näkemyksiä eri maiden rakennuskulttuureihin.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Vuoden aikuisopiskelija 2018 on puualan opiskelija Eeva Sillanpää. Palkitsemisperusteluissa nousee esiin Sillanpään rohkeus tarttua uusiin, haastaviinkin, projekteihin. Sillanpäätä myös kehutaan taiteellisesti ja visuaalisesti lahjakkaaksi. 

Lue lisää

Niko Honkala ja Annika Kujala nakuttelevat puunpalasia paikoilleen Aalto Haitek Oy:n tehdashallissa Toholammilla. Valmistumassa on massiivinen pergola, jonka kaareva muoto suorastaan hivelee silmää.- Puuala tuntuu varsin passelilta. Tässä saa tehdä käsillä töitä ja työn jäljen näkee heti, Honkala ja Kujala tuumaavat.

Lue lisää

Punainen tupa ja perunamaa ei nykypäivänä välttämättä tarkoita 200 neliön taloa neljällä makuuhuoneella. Markkinoille ovat viime vuosina tulleet minitalot, jotka ovat toimiva ratkaisu moneen tarpeeseen. 

Lue lisää

Rakennusalan yrittäjä Ville Jokitalo suorittaa parhaillaan talonrakennusalan ammattitutkintoa. Tutkintotodistus on miehellä jo viittä vaille taskussa, sillä edessä on enää yksi tutkintotilaisuus.

Lue lisää

Kokkolalainen Aleksi Rajala hyppäsi vauhdista keväällä 2016 mukaan tammikuussa alkaneeseen talotekniikan perustutkinnon opiskelijaryhmään. Kyseessä oli Kpedun ensimmäinen putkiasentajien koulutus aikuisille. 

Lue lisää