Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, yhteishaku 2024

Tavoite

Toimitilahuoltajan ammattiin opiskellessasi opit erilaisten toimitilojen ylläpito- ja perussiivousta. Työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä ja siihen sisältyy erilaisia palvelutehtäviä asiakaskohteesta riippuen. Opit alalla käytettävät aineet, menetelmät, välineet ja koneet. Perehdyt alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun.

Kiinteistönhoitajan ammattiin opiskellessasi opit erilaisia kiinteistönhoitotehtäviä. Opit huolehtimaan kiinteistön yleishoidosta ja valvonnasta sisä- ja ulkoalueilla. Perehdyt kiinteistöteknisten järjestelmien toimintaan, käyttöön sekä huoltoon, alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun.

Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti osaat suunnitella ja toteuttaa puhtaus- ja kiinteistönhoitopalveluja erilaisissa kohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodit, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Kohderyhmä

Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla toisen asteen tutkintoa olevat.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä. Hyvä fyysinen peruskunto on tarpeellinen.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkinnon voit opiskella myös erityisentuen opiskelijana. Hakeutuminen tapahtuu silloin Ammattiopisto Luovin kautta.

Sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osp. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp), kahdesta osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp), valinnaisista tutkinnon osista (70 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakollinen tutkinnon osa on asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen. Vaihtoehtoisia valinnaisia tutkinnon osia on kaikkiaan 27.

Tutkintonimikeet ovat toimitilahuoltaja tai kiinteistönhoitaja.

Opiskelijoiden opintopolut suunnitellaan yksilöllisiksi ja joustaviksi. Oppiminen ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai opetusryhmään. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, työn tekemistä työpaikoilla sekä itsenäistä verkko-opiskelua.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittaminen antaa jatko-opintokelpoisuuden. Alan jatko-opinto mahdollisuuksia ovat:
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto
- Restonomi (AMK), Palveluliiketoiminnan koulutus

Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kesäkuussa 2018 Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta toimitilahuoltajiksi valmistuneet Said ja Abdi työskentelevät SOL Palvelut Oy:ssä siivoojina kohteenaan Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Puhtauspalveluala työllistää tällä hetkellä erittäin hyvin, minkä todistaa sekin, että Said ja Abdi työllistyivät jo opintojen aikana.

Lue lisää

Kuvitellaan tilanne, että tulet aamulla töihin tammikuun pakkasilla. Työpaikan piha on auraamatta ja valaisematon parkkipaikka hiekoittamatta peilijäällä. Sisälle päästyäsi huomaat, että eteisessä lojuu roskaa ja lattia lainehtii sulanutta lunta. Työhuoneessasi on ummehtunut haju, koska ilmastointijärjestelmä on edelleen vikatilassa. Päätät laittaa aamukahvit tippumaan, mutta vesi on poikki.

Lue lisää

Johanna Viiperi suuntasi aikuisopiskelijana puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. 

Lue lisää