Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, Kiinteistönhoitaja

Tavoite

Tavoitteena on puhtaus-ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon tai osatutkinnon suorittaminen. Tutkinnon suorittaneella on perusvalmiudet kiinteistön yleishoitoon ja valvontaan sisä- ja ulkoalueilla. Hän on perehtynyt kiinteistöteknisten järjestelmien toimintaan, käyttöön sekä huoltoon, alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon, kiinteistöpalvelujen osaamisalan suorittanut osaa toimia erilaisissa kiinteistönhoitotehtävissä.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osp.
Tutkinto kiinteistönhoidon osaamisalalta muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnonosasta:
• Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
• Kiinteistön yleishoito ja valvonta (30 osp)
• Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen (30 osp)
sekä valinnaisista tutkinnon osista, joita valitaan yhteensä 70 osp.
Valinnaisia tutkinnon osia on kaikkiaan 27

Perustutkintoon sisältyy myös yhteisiä tutkinnonosia 35 osp:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Opiskelijoiden opintopolut suunnitellaan yksilöllisiksi ja joustaviksi. Oppiminen ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai opetusryhmään. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, työn tekemistä työpaikoilla sekä itsenäistä verkko-opiskelua.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:

Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Sanna Siirilä-Hyyppä p. 044 725 0729

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Haku oppilaitosmuotoiseen koulutukseen ei ole auki. Mikäli sinulla on alan työnantaja, koulutus on mahdollista aloittaa oppisopimuksella. Ole tällöin yhteydessä oppisopimussuunnittelija Sanna Siirilä-Hyyppään.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 10, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kesäkuussa 2018 Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta toimitilahuoltajiksi valmistuneet Said ja Abdi työskentelevät SOL Palvelut Oy:ssä siivoojina kohteenaan Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Puhtauspalveluala työllistää tällä hetkellä erittäin hyvin, minkä todistaa sekin, että Said ja Abdi työllistyivät jo opintojen aikana.

Lue lisää

Kuvitellaan tilanne, että tulet aamulla töihin tammikuun pakkasilla. Työpaikan piha on auraamatta ja valaisematon parkkipaikka hiekoittamatta peilijäällä. Sisälle päästyäsi huomaat, että eteisessä lojuu roskaa ja lattia lainehtii sulanutta lunta. Työhuoneessasi on ummehtunut haju, koska ilmastointijärjestelmä on edelleen vikatilassa. Päätät laittaa aamukahvit tippumaan, mutta vesi on poikki.

Lue lisää

Johanna Viiperi suuntasi aikuisopiskelijana puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. 

Lue lisää