Puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi- verkkokurssi

Tavoite

Kurssilainen saa tietoa ja käytännön vinkkejä puhetta tukevasta ja korvaavasta kommunikaatiosta sekä oppii hyödyntämään erilaisia kommunikoinnin keinoja arkipäivän tilanteissa.

Kohderyhmä

Kaikille avoin.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan erilaisiin puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikointimenetelmiin. Kurssilla saat tietoa mitä kommunikointi on sekä ideoita ja vinkkejä arkipäivän kommunikaatio- ja vuorovaikutustilanteisiin.

Kurssi toteutetaan teamsissa verkko-opetuksena klo 9.00- 14.00.

Alustava päivän ohjelma ja sisältö:
1. päivä
• 9 - 10.30 (2 oppituntia) Mitä kommunikointi on? Vuorovaikutus ja asenteet.
Ensitietoa puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä sekä niiden oppimisesta.
• 10.30 - 10.45 Tauko
• 10.45 - 11.30 (1 oppitunti) Kommunikointi
Käytännön vinkkejä ja ideoita kommunikointiin ja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin.
(mm. kuvat, piirtäminen, kirjoittaminen)
• 11.30 - 12.30 Ruokatauko
• 12.30 - 14 (2 oppituntia) Viittomakommunikaatio. Viittomat: Ydinsanat, paikat
Arkipäivän toimintoihin liittyviä viittomia.

2. päivä
• 9 - 10.30 (2 oppituntia) Kuvakommunikaatio ja toiminnanohjaus. Käytännön vinkkejä ja ideoita. (yksittäiset kuvat, toimintataulut, kuvakansiot, kommunikointiohjelmat)
• 10.30 - 10.45 Tauko
• 10.45 - 11.30 (1 oppitunti) Arjen strukturointi
• 11.30 - 12.30 Ruokatauko
• 12.30 - 13.15 Viittomakommunikaatio. Viittomat: Kysymyssanat, värit, tunteet
• 13.15-14.00 Opitun yhteenveto ja keskustelua.

Sinulle lähetetään Teams-linkki hakulomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ennen koulutuspäiviä. Linkki on henkilökohtainen. Huolehdithan, että hakulomakkeessa on se sähköpostiosoite, jolla osallistut kurssiin.
Kurssille otetaan max. 25 osallistujaa. Ilmoittautumatta osallistuvat henkilöt poistetaan verkkokurssilta.

Lisätietoja

kouluttajat: Mirva Kittilä, tulkki ja kommunikaatio-ohjaaja, Viittoen Oy
Kurssihinta sisältää opetuksen lisäksi kurssitodistuksen sekä kurssin materiaaleja. Kurssimateriaalit teille lähetetään sähköpostitse kurssin jälkeen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta kurssipaikasta perimme 50% kurssihinnasta. Peruuttamattomasta kurssipaikasta veloitamme koko kurssimaksun. Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää