Tavoite
Prosessinhoitaja toimii prosessiteollisuuden tuotantotehtävissä, usein vuorotyössä. Työtehtäviin kuuluu prosessin valvontaa ja säätöä, prosessinäytteiden ottoa sekä huoltotöitä.
Prosessinhoitajana vastaat tiimissäsi itsenäisesti omasta vastuualueestasi. Työssä tarvitaan myös hyvää yhteistyö- ja kommunikointitaitoa yhteydenpidossa muihin toimijoihin.
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia prosessinhoitajana mm. peruskemikaaleja valmistavassa teollisuudessa, metallien jalostuksessa ja rikastamoissa, öljynjalostuksessa ja biotuoteteollisuudessa, lääketehtaissa, vedenpuhdistamoissa, voimalaitoksissa ja selluteollisuudessa.
Kohderyhmä
Monimuotokoulutus soveltuu henkilöille, jotka pystyvät osallistumaan lähiopetukseen iltaisin sekä lauantaipäivisin. Koulutuksen suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen ko. ajankohtina. Lisäksi koulutuksesta noin puolet koostuu omalla ajalla opiskeltavasta sisällöstä verkko-opetusympäristöä hyödyntäen.
Prosessinhoitajan ammatti vaatii tekijältään matemaattisia valmiuksia, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä huolellisuutta. Työssä auttaa kyky järjestelmälliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan.
Sairaudet kuten astma tai tietyt allergiat saattavat rajoittaa työllistymismahdollisuuksia.
Jatkuva haku on suunnattu sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa. (Katso lisätietoja: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/yhteishaku-ja-jatkuva-haku) Jatkuvan haun koulutukseen voi hakea tällä sivustolla, kun haku on avoinna. Mikäli haku on suljettu, mutta sinulla on jo alan opintoja, voit tiedustella hakijapalveluista mahdollisuutta jatkaa opintojasi.
Tämä koulutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille hakijoile. Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset
Sisältö
Prosessiteollisuuden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp):
- Tuotantoprosessien käynnissäpito 25 osp
- Kemiateollisuuden yksikköprosessien hallinta 40 osp
- Tuotantoprosessien hallinta ja prosessin ohjaaminen 40 osp
- Valinnaiset tutkinnon osat yhteensä 40 osp
- Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Monimuotokoulutuksessa lähiopetus tapahtuu iltaisin sekä lauantaipäivisin. Koulutuksen suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen ko. ajankohtina. Lisäksi koulutuksesta noin puolet koostuu omalla ajalla opiskeltavasta sisällöstä verkko-opetusympäristöä hyödyntäen. Tutkinnon suorittaminen edellyttää mahdollisuutta opintojen edetessä osallistua alan töissä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.
Prosessinhoitajaksi opiskellessasi opiskelet prosessien sekä niihin liittyvien laitteiden ja ohjausjärjestelmien toimintaa, kunnossapitoa, ympäristö- sekä työturvallisuusasioita.
Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Seuraavan monimuotokoulutuksen aloitusajankohtaa ei valitettavasti ole tiedossa.
Prosessinhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Jatko-opintomahdollisuuksia tarjoavat niin ammattikorkeakoulu kuin yliopistokeskus.
Kemianteollisuus on Suomen yksi suurimmista teollisuuden aloista. Kokkolan ja Pietarsaaren alueella sijaitsee Pohjoismaiden merkittäviä kemianteollisuuden yrityksiä. Jatkuva kehittyminen takaa tulevaisuudessakin erilaisia, mielenkiintoisia työtehtäviä alan ammattilaisille.
Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus