Prosessialan kunnossapitäjä (700394)

Tavoite

Alueemme suurteollisuus tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa osaavia kunnossapidon osaajia yritysten kasvun turvaamiseksi sekä mm. eläköitymisten vuoksi. Koulutuksen tehtävänä on edistää työnhakijoiden paluuta prosessiteollisuuteen hakijan tausta huomioiden.

Kohderyhmä

Prosessiteollisuuteen ja muihin teollisuuden tehtäviin aikaisemmin kouluttautuneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat, joiden tavoitteena on hakeutua prosessiteollisuuden työtehtäviin.
Eduksi katsotaan alan perustutkintokoulutus.

Opiskelijat voivat olla joko työllisyyden kuntakokeilusta tai TE-toimistosta.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Kokkolassa ajalla 15.11.2021-29.4.2022. (viikon loma viikolla 52)

Koulutukseen sisältyy lähi- ja verkko-opetusta, käytännön harjoitteita, vierailuita alan yrityksiin sekä työelämässä oppimista.

Sisältö:

Koulutuksen sisällöt henkilökohtaistetaan opiskelijoiden aikaisemman osaamisen pohjalta (HOKS).
- Henkilökohtaiset osaamiskartoitukset 4 pv
- Tutustuminen alueen teollisuuteen 4 pv
- Työelämässäoppimisen kohteet, haku ja valinta 2 pv
- Osaamista täydentävät korttikoulutukset 6 pv

Ammatillisen osaamisen lisääminen:

- Koneasennus ja kunnossapito
- Hydrauliikka ja pneumatiikka
- Hitsaus ja koneistus: puikkohitsaus ym.
- Prosessialan päivitys 10 pv
- Työturvallisuus
- Tuotantoprosessit ja käytännön työt
- Automaatiojärjestelmät
- Toimintajärjestelmät
- Kiertotalousosaaminen
- Työelämässä oppiminen 4-8 vk

Tutkinnon osien suorittaminen tai tietojen lisääminen/päivittäminen oppisopimuksella jatkona kesän -22 aikana (halukkaille).

Lisätietoja

Koulutuksen ajalta etuuden maksaja maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 029 502 0702 ma-pe 9.-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa, www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Lisätiedot koulutuksesta:
Kouluttaja vastaa tiedusteluihin elokuussa

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto / Osuvakoulutus Oy
Vastuukouluttaja Vesa Tarkka puh 044 725 0822
Kouluttaja Jussi Rousu puh 0447250862

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Olli Rantala ja Tomi Jokela ovat tulevia prosessialan ammattilaisia. Molemmat ovat alanvaihtajia ja opiskelevat parhaillaan prosessiteollisuuden perustutkintoa.

Lue lisää

Kun Matias Kaunisvesi, Mika Lempo­nen ja Elina Niemi noin vuosi sitten hakeu­tuivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja TE-toimiston järjestämään prosessialan työvoimapoliittiseen koulutukseen, he eivät osanneet arvata, että työllistyminen olisi niinkin lähellä. Jokainen heistä, ja miltei kaikki luokkakavereistakin, saivat nimittäin suoraan valmistumisensa jälkeen astella töihin Kokkolan Suurteollisuusalu­een yrityksiin.

Lue lisää

Marko Ketolaista on haastateltu Kpedun lehteen kerran aiemminkin. Tuolloin Ketolainen oli hiljattain aloittanut prosessiteollisuuden perustutkinnon suorittamisen ja odotti innolla tulevia työssäoppimisjaksoja rannan tehtailla. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, tapaan Ketolaisen Boliden Kokkolan elektrolyysiosastolla, jossa hän työskentelee prosessinhoitajana.

Lue lisää

Kokkolalainen Camilla Sjövall kuunteli rannan tehtailla työskennelleiden tuttavien kokemuksia tarkalla korvalla. Sopivan sauman tullen hän haki ja pääsi opiskelemaan aikuiskoulutukseen prosessinhoitajaksi syksyllä 2014 ja valmistui uuteen ammattiin keväällä 2016.

Lue lisää

Sameli Tuohisto-Kokko (17) ja Lassi Salmela (17) opiskelevat toista vuotta prosessiteollisuuden perustutkintoa. Prosessinhoitajiksi keväällä 2017 valmistuvat Tuohisto-Kokko ja Salmela ovat molemmat kotoisin Kokkolasta.

Lue lisää

Laboratorioalan perustutkintoa opiskelevat Ronja Sarin ja Nea Pitkäkangas pitävät kiinnostusta kemiaan, fysiikkaan ja matematiikkaan tärkeänä. Sarin (15) opiskelee ensimmäistä vuotta laborantiksi ja Pitkäkangas (18) kolmatta vuotta. Pitkäkangas suorittaa samaan aikaan myös ylioppilastutkintoa ammattilukiossa.

Lue lisää