Pidro-illat kansanopistolla

Tavoite

Pidro on paripeli, jossa pelaa neljä pelaajaa. Sitä pelataan Suomessa erityisesti Kokkolan seuduilla, mutta sen juuret juontavat suureen maailmaan, Yhdysvaltoihin ja 1800-luvun loppupuolella. Suosio on kuitenkin hiipunut vuosien saatossa, mutta se nauttii erityisestä suosiota Louisianassa, Nicaraguassa ja Suomen Kokkolassa (https://korttipelit.io/kokkolassa-suosittu-pidro-on-mielenkiintoinen-korttipeli/).

Kohderyhmä

Kaikille avoin, matalan kynnyksen kurssi. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita, pelatessa oppii. Pidro-illoissa emme pelaa rahasta. Voit tulla mukaan myös yksin, peliporukat muodostetaan illan aikana.

Sisältö

Pelaamme pidroa Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä joka tiistai klo.17 - 20 auditoriorakennuksessa (Opistontie 1). Netissä tehtävä kertailmoittautuminen kurssille riittää, voit tulla vapaasti mukaan niinä tiistai-iltoina, kun sinulle sopii, eikä muita ilmoituksia tarvita.

Ensimmäinen pidro-ilta pidetään 12.9.2023 ja syksyn viimeinen 21.11.2023.
Kevään pidro-illat alkavat taas 9.1.2024. Keväällä kurssi päättyy viikonlopun pidro-maratonin 26.4. klo. 17-20 ja 27.4. klo. 10 -15, jossa samalla ratkotaan lukukauden pidro-mestaruus.

Kurssi on muutoin maksuton, mutta pidro-maratonin lauantain lounas maksaa 8,10€. Keväällä saat tarkemmat ohjeet viikonloppuun. Pidro-iltoina on tarjolla kahvia / teetä. Halutessasi voit ottaa mukaan oman iltapalan.

Huom! Pidro-iltaa ei ole 17.10.2023 eikä 27.2.2024.

Lisätietoja

kouluttajat: Pelikortit yms. tarvittavan paikalle huolehtii Sari Hiltunen

Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus perua kurssi, mikäli osallistujia ei tule tarpeeksi.

Lisätietoja: sari.hiltunen(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää