Panhuilukurssi

Tavoite

Panhuilukurssi tarjoaa mahdollisuuden opiskella panhuilun soittoa ammattilaisten ohjauksessa. Kurssi on tarkoitettu kaiken tasoisille soittajille. Voit aloittaa panhuilun soiton kurssilla tai saada opetusta oman taitotasosi mukaan. Panhuilukurssi sisältää soiton opetusta, säestys- ja teoriatunteja sekä ohjattua yhteismusisointia muiden kurssilaisten kanssa.

Sisältö

Panhuilutunti 2x75min. / Stefan Stanciu

Säestys 2x30min. / Katja Paananen
Teoriaopetus 2x45min. / Katja Paananen
Yhtyessoitto 2x90min. / Katja Paananen

Opettajien esittelyt:

Stefan on alunperin klassisen musiikin koulutuksen saanut panhuilun- ja oboensoittaja. Hän onkin Suomen ensimmäinen virallinen ammattilaispanhuilisti ja panhuilunsoiton pedagogi. Kymmenen soololevyn lisäksi hän on konsertoinut sadoilla estradeilla eri puolilla maailmaa. Soittamisen lisäksi Stefan on opettanut oboeta ja panhuilua mm. Helsingin Konservatoriossa ja Vantaan musiikkiopistossa sekä pitänyt aika ajoin panhuilukursseja. Nykyään opetuksen pääpaino on kurssimuotoinen opetus Suomessa ja ulkomailla.

Sävellysuransa Stefan aloitti vuonna 2016 tekemällä panhuilulle oppikirjan ”Step-By-Step-Guide”. Panhuilu sai harvinaista, sille vartavasten sävellettyä musiikkia ja opetusmateriaalia, joka samalla sopi soittimen luonteeseen ja tekniikkaan. Seuraavana vuonna hän aloitti sävellyopinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta valmistui erinomaisin arvosanoin 2022. Sitä ennen Stefan on valmistunut mm. Helsingin Konservatoriosta muusikoksi, Stadia-Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi, Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi. Tänä vuonna Stefan vierailee opettajana ja solistina mm. Ranskassa, Taiwanissa, Itävallassa, Saksassa ja tietenkin Keski-Pohjanmaan kansanopistossa!

Katja Paananen on kirkkomuusikko ja pianisti. Hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana Jokilatvan opistolla ja KanTo-kansalaisopistolla sekä toiminut kanttorin viransijaisena useissa eri seurakunnissa johtaen erilaisia kuoroja ja soitinryhmiä. Viime syksystä alkaen Katja on opettanut panhuilun soiton alkeita niin ikään Kanto-kansalaisopistolla.

Katja on valmistunut muusikoksi Keskipohjanmaan konservatoriolta (v. 2015) sekä musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta kirkkomusiikin aineryhmästä (v. 2019). Tällä hetkellä Katja opiskelee musiikkipedagogin tutkintoa Centria AMK:ssa instrumenttinaan klassinen piano. Panhuilun soittoon Katja on saanut opetusta Stefan Stanciun lyhytkursseilla eri puolilla Suomea.

Lisätietoja

Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on mahdollisuus majoittua kurssin aikana. Hinta jaetussa 2hh 35 euroa/hlö/yö ja 1hh 50 euroa/yö. Hinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeen. Majoitukseen ym. käytännön järjestelyihin liittyvät tiedustelut: info.kansanopisto@kpedu.fi

Lisätietoja kurssista:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
044 7250 701/koulutussuunnittelija Minna Poutanen (ma-to)
minna.poutanen@kpedu.fi

PERUUTUSEHTO

Hakuajan päättymisen jälkeen peruutetusta opiskelupaikasta veloitamme 30% koulutuksen hinnasta. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen. Koulutusmaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24§). Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.