Panhuilukurssi Kälviällä

Tavoite

Panhuilukurssi tarjoaa mahdollisuuden opiskella panhuilun soittoa ammattilaisten ohjauksessa. Kurssi on tarkoitettu kaiken tasoisille soittajille. Voit aloittaa panhuilun soiton kurssilla tai saada opetusta oman taitotasosi mukaan. Panhuilukurssi sisältää soiton opetusta, säestys- ja teoriatunteja sekä ohjattua yhteismusisointia muiden kurssilaisten kanssa. Kurssi päättyy yhteiseen konserttiin.

KURSSI ON TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ! Ilmoittautua voi varasijoille. Peruutuspaikoista ilmoitetaan varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sisältö

Jokaiselle kurssilaiselle kuuluu:
Panhuilutunti 2 x 45min/Stefan Stanciu
Panhuilutunti 2 x 45 min/Andreea Chira

Lisäksi kurssi sisältää säestystunteja, teoriaopetusta ja yhteissoittoa. Pianistina ja teoriaopettajana kurssilla toimii Katja Paananen.

OPETTAJIEN ESITTELYT

Stefan on alunperin klassisen musiikin koulutuksen saanut panhuilun- ja oboensoittaja. Hän onkin Suomen ensimmäinen virallinen ammattilaispanhuilisti ja panhuilunsoiton pedagogi. Kymmenen soololevyn lisäksi hän on konsertoinut sadoilla estradeilla eri puolilla maailmaa. Soittamisen lisäksi Stefan on opettanut oboeta ja panhuilua mm. Helsingin Konservatoriossa ja Vantaan musiikkiopistossa sekä pitänyt aika ajoin panhuilukursseja. Nykyään opetuksen pääpaino on kurssimuotoinen opetus Suomessa ja ulkomailla. Sävellysuransa Stefan aloitti vuonna 2016 tekemällä panhuilulle oppikirjan ”Step-By-Step-Guide”. Panhuilu sai harvinaista, sille vartavasten sävellettyä musiikkia ja opetusmateriaalia, joka samalla sopi soittimen luonteeseen ja tekniikkaan. Seuraavana vuonna hän aloitti sävellyopinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta valmistui erinomaisin arvosanoin 2022. Sitä ennen Stefan on valmistunut mm. Helsingin Konservatoriosta muusikoksi, Stadia-Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi, Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi. Tänä vuonna Stefan vierailee opettajana ja solistina mm. Ranskassa, Taiwanissa, Itävallassa, Saksassa ja tietenkin Keski-Pohjanmaan kansanopistossa!

Katja Paananen on kirkkomuusikko ja pianisti. Hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana Jokilatvan opistolla ja KanTo-kansalaisopistolla sekä toiminut kanttorin viransijaisena useissa eri seurakunnissa johtaen erilaisia kuoroja ja soitinryhmiä. Lisäksi Katja on opettanut panhuilun soiton alkeita niin ikään Kanto-kansalaisopistolla. Katja on valmistunut muusikoksi Keskipohjanmaan konservatoriolta (v. 2015) sekä musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta kirkkomusiikin aineryhmästä (v. 2019). Tällä hetkellä Katja opiskelee musiikkipedagogin tutkintoa Centria AMK:ssa instrumenttinaan klassinen piano. Panhuilun soittoon Katja on saanut opetusta Stefan Stanciun lyhytkursseilla eri puolilla Suomea.

Bukarestissa syntynyt Andreea Chira on poikkeuksellinen taiteilija ja panhuilun lähettiläs. Hänen musiikillisille tulkinnoilleen on ominaista kristallinkirkas ääni, eloisa virtuositeetti ja luova tarkkuus. Sekä yleisö että kriitikot arvostavat Andreea Chiran ehdotonta omistautumista musiikille. Hän on ensimmäinen panhuilisti, joka on esiintynyt Wienin Musikvereinin arvostetussa konserttisalissa. Hänen debyyttinsä tapahtui 13. lokakuuta 2023 Lounais-Saksan kamariorkesterin kanssa Douglas Bostockin johdolla. SWDKO:n kanssa Andreea Chira julkaisi ensimmäisen CD-levynsä Antonio Vivaldi - The Four Seasons, jonka julkaisi saksalainen klassisen musiikin levy-yhtiö cpo. Wienissä asuva solisti, kamarimuusikko ja pedagogi toimii pääasiassa Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa.

Lisätietoja

Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on mahdollisuus majoittua kurssin aikana. Hinta jaetussa 2hh 35 euroa/hlö/yö. Yhden hengen huoneita on saatavana varaustilanteesta riippuen. Majoitushinta sisältää aamupalan, liinavaatteet ja pyyhkeen. Majoitukseen ym. käytännön järjestelyihin liittyvät tiedustelut: info.kansanopisto@kpedu.fi

Lisätietoja kurssista:
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
info.kansanopisto@kpedu.fi tai 040 8085 035

Koulutussuunnittelija Minna Poutanen (Lomalla 15.7.-26.8.)
044 7250 701/minna.poutanen@kpedu.fi

PERUUTUSEHTO

Hakuajan päättymisen jälkeen peruutetusta opiskelupaikasta veloitamme 30% koulutuksen hinnasta. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen. Koulutusmaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24§). Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää