Osaamisalakoulutus, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Työvoimakoulutus (698459)

Tavoite

Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa osaamisalaopinnot Sosiaali- ja terveydenhoitoalan perustutkinnosta.
Valittavissa olevat osaamisalat:
- Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
- Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
- Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
- Vammaistyön osaamisala

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sellaisille työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutus (lähihoitaja) on jäänyt kesken ( pakolliset tutkinnonosat pitää olla valmiina) tai valmiille lähihoitajille jotka haluavat vaihtaa osaamisalaa.

Sisältö

Koulutus sisältää lähiopetusta, työssäoppimista, pajatyöskentelyä ja itsenäistä työskentelyä.

Koulutus toteutetaan Kokkolassa.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka mukaan määräytyy koulutusaika.
Suunniteltu koulutusaika on noin 8 kk.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan internetsivuilla www.te-palvelut.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Täytä hakemus
huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Tarkista, että hakemuksessasi on toimiva puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, sillä kutsut laitetaan sähköisesti.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla
- psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työpaikalla järjestettävään koulutukseen osallistumisen.
- fyysiset sairaudet, kuten tuki ja liikuntaelin sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä.
- päihteiden ongelmakäyttö ja päihderiippuvuus

Lisätietoa koulutuksesta:

Tutkintovastaava Jaana Sinko, KPEDU, puh. 040 807 3562, jaana.sinko@kpedu.fi

Hakijapalvelut puh 040 808 5010

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää