Ohjelmointi (verkkototeutus), Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osa

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tarjota osallistujille vankka perusta ohjelmoinnin perusteissa sekä valmiudet osallistua Python-ohjelmistokielellä toteuttaviin ohjelmistokehitysprojekteihin. Kurssi pyrkii kehittämään osallistujien taitoja ohjelmointieditorien käytössä, virheiden korjaamisessa, ohjelmiston toteuttamisessa ja tiimityöskentelyssä ohjelmistokehitysprojekteissa. Kurssin tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta, Ohjelmointi 45 osp ammatillinen tutkinnonosa.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ohjelmoinnin perusteita ja kehittämään taitojaan ohjelmistokehityksen parissa. Se sopii niin aloitteleville ohjelmoijille kuin niillekin, jotka haluavat laajentaa osaamistaan ja valmistautua työskentelemään Python-ohjelmistoprojekteissa. Kurssi ei vaadi aikaisempaa osaamista ohjelmoinnista, mutta osallistujalla tulee olla valmiuksia itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhakuun.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Ohjelmoinnin perusteet:

- Ohjelmointieditorien ja kehitysympäristöjen käyttö
- Virheiden etsiminen ja korjaaminen ohjelmakoodista
- Ohjelman toimintojen testaaminen

Ohjelmiston toteuttaminen:

- Rakenteisen ohjelmoinnin perusteet toteutuksissa
- Ylläpidettävän ohjelmakoodin kirjoittaminen
- Suunnitelmien tulkitseminen ja käyttöliittymän toteuttaminen

Ohjelmistokehitysprojekti:

- Ohjelmistokehityksen eri vaiheet
- Tiimityöskentely muiden jäsenten kanssa
- Ratkaisuvaihtoehtojen etsiminen ja ongelmien ratkominen yhdessä
- Ratkaisujen toimivuuden arviointi tiimin kanssa
- Oman toiminnan arviointi tiimin jäsenenä

Koulutuksen voit suorittaa kokonaan etänä verkossa oppilaitoksen Itslearning-ympäristössä. Koulutus alkaa keskiviikkona 4.9.2024 ja opettaja ohjaa edistymistäsi joka keskiviikko tunnin ajan 18.12.2024 asti (pois lukien vk 42). Ohjaus pyritään järjestämään klo 17.00–18.00. Opiskelijan aktiivinen osallistuminen ohjauskertoihin, Webkamera ja mikrofoni tehostavat vuorovaikutusta oppitunneilla. Ohjaustuntien lisäksi kurssiin kuuluu myös itsenäistä oppimista Itslearning-oppimisympäristössä. Kurssi huipentuu tiimissä tehtävään ohjelmistokehitysprojektiin.

Kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää ohjelmointitaitojaan käytännön harjoitusten ja ohjelmistoprojektin kautta. Osallistujat saavat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta sekä oppivat toimimaan tiimissä tehokkaasti. Kurssin suorittaminen antaa vankan pohjan ohjelmoinnissa ja valmiudet osallistua Python- ohjelmistokehitysprojekteihin.

Tutkinnon osan peruste: https://shorturl.at/twxMW

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Kaikki hakijat haastatellaan 5.8.2024 alkaen.

Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

tai tutkintovastaava Anders Wikberg, p. 040 808 5174
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Yuliia Shkolka ja Aada Uokkola opiskelevat tieto- ja viestintätekniikkaa, ja ystävystyivät opintojen aikana. 

Lue lisää

Tuplanopeudella tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaminen on ollut Saralle yllättävänkin helppoa. IT-alan opettaja Heli Marjala kertoo, että käytännössä heti opettajien kanssa huomattiin, että Saran osaaminen on sellaista, että hän on voinut hypätä ensimmäisen vuoden opintojen yli ja siirtyä suoraan tekemään toisen vuoden tehtäviä.

Lue lisää

Kokkolaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva ja ohjelmointikehitysyrityksessä työskentelevä, Valtteri Verronen kamppailee ammattitaidon MM-mitaleista Web Technologies -lajissa 24 muun maan kilpailijan kanssa neljän kisapäivän ajan Etelä-Korean Goyangissa 13.10.–16.10. 

Lue lisää