Nada- 5 pisteen korva-akupunktio menetelmä

Kohderyhmä

Nada-menetelmäkoulutukset on suunnattu ainoastaan päihde- ja mielenterveystyötä tekeville terveyden- tai sosiaalihuollon ammattilaisille. Menetelmää voi käyttää osana virallista päihde- ja mielenterveystyötä sekä muuta psykososiaalista työtä.

Sisältö

NADA on standartoitu korva-akupunktiomenetelmä, jota voidaan käyttää muun hoidon tukena mm. ahdistuksen, masennuksen, unettomuuden, erilaisten stressioireiden ja työuupumuksen hoidossa. Menetelmä on alun perin kehitetty päihdeongelmien hoitoon ja kuntoutukseen. Menetelmä on viimeisen 50 vuoden aikana osoittautunut hyödyllisiksi myös monissa tilanteissa, joissa päihteiden käyttö ei ole mukana kuvassa. Edellä mainittujen lisäksi Nada-akupunktiota voidaan käyttää osana hoitoa myös tunne-elämän säätelyvaikeuksissa ja traumaperäisten oireiden hoidossa.
Koulutuksen aikataulu:
1.koulutuspäivä 1.12.2021 klo.9.00-16.00
2. koulutuspäivä 2.12.2021 klo.8.00-15.00
3. koulutuspäivä keväällä 2023, sovitaan ryhmässä lähipäivien aikana

Koulutukseen otetaan max.10 osallistujaa. Tuo hakemuksessasi esille millaisessa työssä aioit käyttää korva-akupunktio menetelmää (kohtaan: ”Mitä asioita haluat tuoda esille koulutukseen / tutkintoon hakeutuessasi.”)

Lisätietoja

kouluttaja: Pekka Aarninsalo ja Elisa Alakahri
Opetuksen lisäksi koulutuksen hintaan sisältyy koulutusneulat, kurssipäivien lounaat sekä kahvit.
Majoitusmahdollisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Ilmoittautuminen on sitova. Hakuajan päättymisen jälkeen peruutetusta opiskelijapaikasta veloitamme koko koulutuksen hinnan.
Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää