Myymälästailaaja - Liiketoiminnan ammattitutkinto, tilan ja esillepanon visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen tutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksessa perehdyt stailauksen ja myyvien esillepanojen saloihin paikallisesti tunnetun ja kokeneen somistajan johdolla. Samalla opit tekemään mittakaavaan piirrettyjä tilasuunnitelmia.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, joiden työhön sisältyy tuotteiden esillepanojen tekemistä sekä myynti- tai esittelytilojen toteutusta esim. myyntisesonkien vaihtuessa, sekä ns. visu-myyjän työstä kiinnostuneille.
Koulutusta on hyödynnetty niin pienissä putiikeissa, puutarhamyymälöissä, marketeissa, kirppareilla, messuosastoilla kuin harrastajanäyttämölläkin.

Sisältö

Koulutuksen sisällössä huomioidaan nykyinen osaamisesi ja tavoitteesi ja sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Koulutuksen aikana suoritetaan Liiketoiminnan ammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa – Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus 60 osp.
Keskeiset teemat:
• visuaalisen myyntityön käsite ja sisältö
• esillepanotekniikoiden tuntemus, esillepanojen suunnittelu ja toteutus sekä stailaus
• kaupallisen tilan suunnittelu (mittakaavapiirtäminen) ja toteutus
• esillepano- ja tilasuunnittelutyölle tavoitteiden ja mittareiden asettaminen
• toteutusprojektin hallinta

Koulutus on erittäin työssäoppimisvaltaista monimuotokoulutusta joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa).
Ennen opiskelijaksi valintaa selvitetään työssä olevan työntekijän tai yrittäjän oppisopimusmahdollisuus. Jos työpaikkaa tai työssäoppimispaikkaa ei koulutukseen hakeutuessa vielä ole, on sellainen pyrittävä löytämään opintojen alkuvaiheessa.
Ammattitaito osoitetaan tutkintoon soveltuvissa työtehtävissä työpaikalla tai työssäoppi-mispaikassa.

Oppisopimuksen edellytysten täyttyessä koulutus on maksuton. Muutoin tämä tutkinnon osa maksaa 300 €. Koulutusmaksu voidaan laskuttaa kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan opintojen aloituksen yhteydessä.

Tarkempi opintojen aikataulu täältä: https://bit.ly/3EIUtWM

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Hakijat haastatellaan ennen opintojen alkua.

Koulutuksen/tutkinnon suorittamisen kesto sovitaan henkilökohtaistamisen yhteydessä. Todennäköinen kesto 1-1,5 vuotta.

Mahdollisuus suorittaa myös koko Liiketoiminnan ammattitutkinto, johon sisältyy kolme tutkinnon osaa. Jos suoritat koko tutkinnon, muut tutkinnon osat ovat sinulla maksuttomia.

Tarkempia tietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Tuija Nissilä, p. 044 725 0854

hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Tutkinnon osan suorittamisesta oppisopimuksella, voit olla yhteydessä oppisopimustoimistoon: Hannele Häli, puh. 040 359 6243, hannele.hali(at)kpedu.fi tai https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Tukea opintoihin myöntävät mm. TE-toimisto, Työllisyysrahasto ja Kela.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää