Murkun mailla- luo uusia toimintatapoja ja polkuja teinin luo

Kohderyhmä

Murkun eli teini-ikäisen vanhemmat

Sisältö

Tule lepuuttamaan hermojasi, hakemaan uusia ajatuksia ja näkökulmia teini-ikäisen vanhemmuuteen. Voit samalla tarjota teinille perjantai-illan lyhyen käty- hetken ja lauantaina ennätät käydä kurssilla ennen kuin teini herää.
Vaikka aihe on vakava, tule hulluttelemaan ja päästämään höyryjä. Samalla tehdään yhdessä uusia suunnitelmia kohdata teini rakentavasti ja luovasti huumorin keinoja käyttäen. Mietitään uusia tapoja toimia teinin vanhempana, ja miten voisi löytyä taas se yhteinen polku. Ideoidaan yhdessä keinoja rajojen asettamiselle ja niiden kiinni pitämiselle. Jaetaan omia kokemuksia ja arjen haasteita. Et ole yksin, vertaisia löytyy kyllä. Ryhmässä huolehditaan luottamuksen ilmapiiristä. Tule siis mukaan piipahtamaan murkkujen mailla vertaisten vanhempien kanssa.

Aikataulu:
perjantai 11.10.2024. 18-21 (klo.21 jälkeen mahdollisuus paistaa makkaraa kodalla klo. 23 asti)
lauantai 12.10.2024 klo. 9.15-14.30

Lisätietoja

kouluttajat: Tarja Harju-Karhula, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja, lyhytterapeutti

Kurssihinta: 85€ / henkilö (170€ molemmat vanhemmat)
Jos kurssille osallistuvat molemmat vanhemmat, molempien on ilmoittauduttava kurssille. Hinta sisältää ohjatun toiminnan lisäksi perjantain iltapalan kodalla ja lauantain lounaan.

Opistolla on mahdollisuus majoittua 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta paikasta perimme koko kurssihinnan 85€.
Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää