Minä ja koira – parasta yhdessä

Tavoite

Kurssin tavoitteena on vahvistaa omaa koiraharrastamisen iloa ja hyvinvointia. Vaikuttavatko pinttyneet uskomukset, pettymykset ja vastoinkäymiset omaan koiraharrastukseen? Haluatko suhtautua itseesi myötätuntoisemmin? Kehittyä ihmisenä, koiraharrastajana ja koiranomistajana?

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille koiraharrastajille, jotka haluavat vahvistaa yhdessä tekemisen iloa koiran kanssa.

Sisältö

Koulutuksessa on neljä näkökulmaa aiheisiin: riittävästi tietoa, minä muutoksessa, menetelmät toimintaan sekä ryhmän tuki
Aiheet
- Omista vahvuuksista nauttiminen
- Itsetuntemus saattaa yllättää positiivisesti
- Itseluottamus vahvistuu kokemuksista
- Pettymykset, vastoinkäymiset, epäonnistumiset – miten niistä selviää
- Kisajännityksen hyödyntäminen
- Koiraharrastuksesta iloa ja energia
-ideoita ja malleja koiran kanssa treenaamiseen
Sekä paljon muuta!

Koulutuksen kesto
15 viikon koulutus antaa mahdollisuuden omaksua uusia toiminta- ja ajatusmalleja. Yhdessä päästään jakamaan kokemuksia ja kuulemaan toisiamme. Me kaikki tarvitsemme aikaa ja tilaisuuksia kokeilla opittua käytännössä.

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina ja oppimista on mahdollista vahvistaa viikonloppuna Kannuksessa
Olemme pilkkoneet aiheet mukavan kokoisiksi palasiksi 15 viikon ajalle 14.11.2022-14.3.2022.
Tapaamme 12 kertaa verkossa tunnin ajan. Aloitus-ja loppuwebinaariin on varattu molempiin 2 tuntia. Koulutus sisältää itsenäisiä harjoituksia sekä treeniä yhdessä koiran kanssa.

Aloituswebinaari 14.11.2023 klo 18-20
Lähiviikonloppu Kannuksessa 25.2.-26.2.2023

Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä.

Kouluttajina toimivat mentaalivalmentaja Anne Talvitie ja koira-alan ammattilainen Tytti Lintenhofer.

Koulutukseen osallistuminen
Toivomme aktiivista osallistumista koulutuksen sisältöihin, jotta pääset tehokkaasti harjoittelemaan ja soveltamaan oppimaasi käytännössä.
Koulutukseen osallistutaan: vuorovaikutteisten teams-webinaarien avulla ja vaihtamalla ajatuksia yhdessä.

Saat linkin aloituswebinaariin sähköpostitse viimeistään 14.11. klo 13:00 mennessä.

Lisätietoja

Lisätietoja Tytti Lintenhofer, tytti.lintenhofer@kpedu.fi , 044 7250 645

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää