Metsäalan perustutkinto, Metsätalouden osaamisala

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa metsäalan perustutkinto. Tutkinnosta voi suorittaa myös henkilökohtaisen koulutustarpeen mukaisesti tutkinnon osia, ilman koko tutkinnon suoritustavoitetta.

"METSÄNOMISTAJAN METSÄKOULU" antaa hyvät valmiudet omien metsien hoitoon ja käyttöön sekä metsätöihin yleensä. Koulutus tukee omien metsien hoitoa ja käyttöä metsänomistajan tavoitteiden mukaan.

Kohderyhmä

Metsänomistajat ja metsänomistuksesta kiinnostuneet sekä muut metsätaloudesta ja metsätöistä kiinnostuneet.

Sisältö

Koko tutkinto 180 osp
Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp:
Pakolliset 95 osp
- metsän hoito ja hyödyntäminen, 20 osp
- metsänhoitopalvelut, 30 osp
- puunkorjuupalvelut, 30 osp
Valinnaiset 50 osp

Yhteiset tutkinnonosat 35 osp

Koulutukseen kuuluvat seuraavat osa-alueet:
- kasvupaikkojen ja kehitysluokkien osaaminen
- metsänmittaus ja arviointi
- metsänhoitotyöt
- kasvatusmetsien käsittely
- manuaalinen puunkorjuu
- metsäsuunnittelu
- energiapuuasiat
- metsänparannustyöt

Koulutukseen sisältyy luokka- ja maasto-opetusta sekä käytännön harjoituksia eri metsätalouden työlajeissa. Yhteistyökumppaneina koulutuksessa ovat metsäalan keskeiset organisaatiot.

Aikuisille räätälöity opiskelu toteutetaan monimuoto-opetuksena ja pääosa harjoittelusta tapahtuu ohjatusti omassa metsässä. Opiskeluun kuuluu ryhmäopetusta iltaisin 2-3 kertaa kuukaudessa sekä muutama lauantai. Koulutus sopii myös etämetsän omistajille.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Tero Takalo, p. 044 725 0606
tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Koulutus alkaa 10.1.2022.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää