Metalliuralle (703501)

Tavoite

Sinä saat ohjausta koko opiskeluajan ja tutustut metallialaan ja työkaluihin. Koulutus suunnitellaan juuri sinun tarpeesi mukaan ja opiskeluaika on 1-4 kuukautta. Tämä koulutus ei johda tutkintoon mutta koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille riittävät tiedolliset ja taidolliset perusvalmiudet levy- ja hitsausalan työtehtäviin.

Opiskelun aikana selvitetään myös levy- ja hitsausalan muut koulutukset eri valinnaisuuksineen sekä niiden kautta avautuvat työelämän mahdollisuudet.

Koulutuksen tavoite on työllistyminen. Henkilökohtaiset räätälöidyt koulutukset suunnitellaan opiskelijan tarpeen mukaan. Kartoittamalla osaamisalueet tutkitaan/hyväksytään aikaisemmat osaamisalueet ja siitä suunnitellaan jatkopolku kone- ja metallialalle.

Opiskelijalla, joka tekee opinnot loppuun suunnitelman mukaan, on hyvät mahdollisuudet sijoittua työelämään. Koulutus tullaan mukauttamaan alueen työvoiman tarpeiden mukaan. Tämä yhdistettynä opiskelijan aikaisempaan osaamiseen tekee, että työllistymismahdollisuudet ovat hyvät koulutuksen jälkeen.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhan alaiset työnhakijat, jotka ovat kiinnostuneet metallialasta ja joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Ala sopii myös naisille ja maahanmuuttajille.

Sisältö

Koulutuksen tavoite on työllistyminen. Henkilökohtaiset räätälöidyt koulutukset suunnitellaan opiskelijan tarpeen mukaan. Kartoittamalla osaamisalueet tutkitaan/hyväksytään aikaisemmat osaamisalueet ja siitä suunnitellaan jatkopolku kone - ja metallialalle.

Opiskelijalla, joka tekee opinnot loppuun suunnitelman mukaan, on hyvät mahdollisuudet sijoittua työelämään. Koulutus tullaan mukauttamaan alueen työvoiman tarpeiden mukaan. Tämä yhdistettynä opiskelijan aikaisempaan osaamiseen tekee, että työllistymismahdollisuudet ovat hyvät koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen sisältö:

- Tutustumisjakso (2 ensimmäistä kuukautta) ja alkukartoitus.
- Ammatilliset opinnot, valitse joko levyseppä-hitsaaja tai koneistaja.
- Henkilökohtainen ohjaus ja ohjausta myös ryhmissä.
- Korttikoulutuksia, esim. työturvallisuuskortti, tulityökortti, ensiapukortti.
- Oppimisvaikeuksien kartoittaminen.
- Työssäoppimista 20-40 päivää
- Jatkosuunnitelma

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen ohjelman mukaisesti, josta sovitaan koulutuksen alussa.

Koulutuksen aloitusajankohta on maanantaina 17.1.2022.

Lisätietoja

Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuksen perusteella hakijat kutsutaan haastatteluun.

Valintahaastattelut järjestetään KPEDUn tiloissa (metallihalli).
Koulutuksen ajalta etuuden maksaja maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätiedot koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi /
Kouluttaja Juho Ojala, p. 040 808 5019


Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Arttu Pynssi kulkee Vetelistä Kokkolaan aamuisin linja-autolla kouluun Kokkolan ammattikampukselle. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta kone- ja metallialan perustutkintoa ja valmistuu keväällä 2016 levyseppähitsaajaksi.

Lue lisää

Kokkolalainen Miro Mikkola on malliesimerkki siitä, miten käy, kun ammattiopinnot kiinnostavat ja halua oman alan töihin riittää. 19-vuotias Miro valmistui kone- ja metallialan perustutkinnosta puoli vuotta etuajasta ja hänet palkattiin suoraan AP-Telalle töihin koneistajaksi.

Lue lisää

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon on kevään yhteishaussa avoinna viitisenkymmentä opiskelupaikkaa. Kokkolan ammattikampuksella sijaitsevassa hallissa riittää tohinaa tälläkin hetkellä, kun opiskelijoilla on työn alla sekä asiakastöitä että harjoitustöitä. 

Lue lisää