Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, valinnaiset tutkinnonosat, valokuvaus

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Media- alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon valinnaisia, valokuvaukseen liittyviä tutkinnon osia. Tutkinnonosat voi sisällyttää kaikkien Media- alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osaamisalojen opintoihin. Valinnaisia tutkinnonosia voi suorittaa myös ilman tutkintotavoitetta.

Kohderyhmä

Valokuvauksesta kiinnostuneet henkilöt. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista tai tutkintosuorituksia.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutus sisältää valinnaiset tutkinnonosat:

Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen (15 osp)
- valokuvanäyttelyn tuottaminen
- valokuvanäyttelyn esittäminen

Valokuvataiteen toteuttaminen (15 osp)
- valokuvataiteen kontekstissä näyttelyn tuottaminen
- valokuvataiteen kontekstissä näyttelyn esittäminen

Kuvallinen ilmaisu ja havainnointi (15 osp)
- valokuvan pintarakenne

Koulutus toteutetaan Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tiloissa Kälviällä, jos hakijoita on riittävästi.

Lisätietoja koko tutkinnon suorittamisesta:
Mediapalvelujen toteuttajaksi (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala) voit opiskella Kokkolan ammattikampuksella mediakeskus LIMEssä. Tutustu oppimisympäristöön osoitteessa www.mediakeskuslime.fi.
Hakeutuminen https://bit.ly/2OkTIdj.

Media-alalla vaadittavan osaamisen hankkimiseksi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Koulutuksen alussa tehtävän osaamiskartoituksen perusteella olemassa oleva osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan. Puuttuva osaaminen hankitaan joustavasti oppilaitoksen oppimisympäristöissä, verkko-opintoina ja koulutustyöpaikoilla. Ammattitaito osoitetaan näyttöinä, kun vaadittava osaaminen on hankittu.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit kehittää alan osaamistasi työelämässä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakeutumisesta:

Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää