Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osia, monimuotototeutus

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta. Koulutus antaa valmiuksia toimia erilaisissa media-alan ja markkinoinnin työtehtävissä. Koulutuksella voi hankkia osaamista esimerkiksi yritysten markkinointitarpeisiin.

Koulutukseen sisältyy kolme tutkinnon osaa.
Mediamateriaalinen tekeminen 15 osp antaa perustiedot alan työkaluista ja ohjelmistoista. Mediamateriaalin tuottaminen markkinointiin 15 osp keskittyy markkinointimateriaalin toteuttamiseen. Opintoihin kuuluu myös teoriaa ja samalla syvennetään teknistä osaamista. Julkaisugrafiikan tuotannossa 30 osp, käydään läpi graafisen suunnittelun toteuttamista ja teoriaa, sekä syvennetään graafisen ja kuvankäsittelyn ohjelmistojen osaamista.

Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa opintojaan ja suorittaa koko Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisopiskelijoille ja media-alasta kiinnostuneille sekä alan vaihtajille. Koulutus soveltuu erittäin hyvin täydennyskoulutuksena työtehtävissään media-alan ja markkinoinnin osaamista tarvitseville henkilöille. Koulutuksen osilla voi hakea osaamista mm. valokuvaukseen, videokuvaukseen, sosiaaliseen mediaan ja julkaisugrafiikan valmistamiseen. Opiskelun voi toteuttaa joustavasti työn ohella.

Sisältö

Koulutus on monimuotokoulutusta, joka koostuu pääosin verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä muutamista lähiopetuspäivistä. Lähiopetusta toteutetaan n. 1-2 krt kk.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen ja tutkinnon suorittamiseksi. Opetus toteutuu Mediakeskus LIME:n monipuolista media-alan opetus- ja tuotantoympäristöä hyödyntäen. Opiskelijat saavat Adobe Creative Cloudin ja Office 365 ohjelmistot käyttöönsä opintojen ajaksi.
Lisää infoa oppimisympäristöstä löytyy osoitteesta http://www.mediakeskuslime.fi/ Tutkinnon osan päätteeksi osaaminen osoitetaan näyttöinä.

Monimuotoisen koulutuksen jälkeen opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus jatkaa koko perustutkinnon suorittamista. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa laaja-alaiset ammatilliset perustiedot ja valmiudet toimia erilaisissa alan työtehtävissä. Mediapalvelujen toteuttaja osallistuu mediatuotteiden ja -palveluiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen, markkinointiin ja jakeluun liittyviin työtehtäviin.

Mediamateriaalien tekeminen, 15 osp.
• Valokuvauksen ja kuvankäsittelyn perusteet
• Videokuvauksen, editoinnin ja äänen perusteet
• Videon suoratoisto
• Graafisen suunnittelun perusteet
• Digitaalisen grafiikan valmistaminen ja animointi

Mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin, 15 osp
• Markkinoinnin perusteet
• Sosiaalinen media markkinointikanavana
• Mediamateriaalin tuottaminen sähköisiin kanaviin
• Sosiaalisen median ja vaikuttavuuden optimointi markkinoinnissa

Julkaisugrafiikan tuotanto, 30 osp
• Visuaalisen suunnittelun perusteet graafisessa tuotannossa
• Julkaisun reunaehdot ja toteutus
• Edistynyt kuvankäsittely ( Photoshop) ja värinhallinta työnkulussa
• Ulkoasun suunnittelu ja toteutus Illustrator
• Monisivuisen julkaisun toteutus InDesign
• Digitaalisen alustan huomioiminen ja verkkojulkaisut

Koko tutkinnon suorittaja voi syventyä opinnoissaan joko video- ja elokuvatuotantoon, visuaaliseen tuotantoon tai ääni- ja tapahtumatuotantoon. Alalle valmistuva mediapalveluiden toteuttaja tuottaa julkaisuvalmista aineistoa erilaisiin mediakanaviin joko kuvan, äänen, videon tai grafiikan muodossa.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Koulutus alkamassa seuraavan kerran alkukeväästä 2023. Haku koulutukseen avataan syksyn aikana.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Laura Laaksolla on takanaan klassinen alanvaihtotarina. Yhdeksän vuoden työura keittiösuunnittelijana päätyi työuupumukseen, joten ovi vanhaan elämään oli suljettava ja tilalle oli löydettävä uutta. Koulutukseltaan kalustemuotoilijaksi ja visualistiksi kouluttautunut Laakso halusi suunnata visuaaliselle ja luovalle alalle hakemaan sellaista osaamista, joka täydentäisi häneltä jo löytyvää työkalupakkiaan. Halu kertoa tarinoita johti hänet lopulta opiskelemaan media-alaa.

Lue lisää

Julia Laakso opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa saadakseen käytännön osaamista markkinoinnista. Laakso on valmistumassa ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, mutta halusi täydentää osaamistaan.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Lue lisää

Yksi voimakkaista Lisa McWhirterin lapsuusmuistoista on ääni, joka kuului hänen isänsä kelatessa filmikameran filmiä. Minne isä menikin, kamera kulki aina mukana. Palkittuna valokuvaajana itsensä elättävä Lisa on varmasti jo pikkutyttönä valinnut ammattinsa. Vai onko? 

Lue lisää

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa opiskeleva Lea Äyhynmäki suuntasi tekemään viiden viikon työssäoppimisjakson Øverbygdin kylään Norjaan FilmCampille talvella 2016. Elokuvastudiolla oli käynnissä suomalaisen Armoton maa –elokuvan kuvaukset, jonka kansainväliseen tuotantotiimiin Lea hyppäsi mukaan. 

Lue lisää

Anniina Isokangas on PaaPii Designin omistaja ja yrittäjä, jonka tuotteisiin kuuluvat muun muassa tekstiilit, pehmolelut ja paperituotteet. Hetki sitten on tullut kangastilaus New Yorkista, ja tuotteita on myynnissä useassa eri maassa. Isokangas suunnittelee ja markkinoi kaiken itse, ompelu ja painotyöt on ulkoistettu.

Lue lisää

Minna Mustosta voi hyvällä syyllä nimittää monialaosaajaksi. Kokemusta on kertynyt useasta ammatista vuosien varrella, ja lisäksi hänellä on lammastila pyöritettävänään. Vankin kokemus Mustosella kuitenkin on radiotoimittajan työstä, mutta todistus siitä tuli hankittua vasta tänä keväänä.

Lue lisää

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 

Lue lisää