Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osia, monimuotototeutus

Tavoite

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet erilaisten mediamateriaalien suunnitteluun, valmistamiseen ja julkaisemiseen av-alalla yleisesti käytössä olevaa tuotantoteknologiaa hyödyntäen. Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osia media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta. Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa opintojaan koko tutkinnon suorittamiseen.

Kohderyhmä

Monimuotototeutuksena järjestettävä koulutus on suunnattu viestinnän, tiedottamisen ja markkinoinnin työtehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat täydentää osaamistaan erilaisten mediamateriaalien valmistamiseen. Opinnot on mahdollista suorittaa oman työn ohessa.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään ammattimaiseen mediatuotantoon. Saat valmiudet erilaisten mediamateriaalien valmistamiseen eri julkaisukanaviin AV-alalla yleisesti käytössä olevaa tuotantoteknologiaa hyödyntäen. Opit käyttämään ammattimaisia työvälineitä ja menetelmiä valokuvauksessa ja kuvankäsittelyssä, videoiden kuvaamisessa ja editoinnissa sekä graafisten elementtien valmistamisessa ja animoinnissa. Opiskelijana saat Adobe Creative Cloudin ja MS Office 365:n ohjelmistot käyttöösi opintojen ajaksi.

Koulutus valmistaa seuraavien tutkinnon osien suorittamiseen:
Media-alalla toimiminen 15 osp
Mediamateriaalien tekeminen 15 osp
Audiovisuaalinen tuotanto 15 osp
Mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin 15 osp
Julkaisugrafiikan tuotanto 30 osp

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Osaaminen osoitetaan työpaikoilla näyttöinä tutkinnon osittain.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti. Opetus ja ohjaus tapahtuu keskeisiltä osin verkossa arki-iltaisin yhtenä päivänä viikossa. Järjestämme myös työpajoja Mediakeskus LIME:n monipuolissa oppimisympäristöissä viikonloppuisin n. 2 krt. kuukaudessa. Oppilaitoksen oppimisympäristöissä hankittua osaamista sovelletaan omissa työtehtävissä.

Lisäinfoa oppimisympäristöstä löytyy osoitteesta http://www.mediakeskuslime.fi/

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja


Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Seuraava koulutus on suunniteltu aloitettavaksi syksyllä 2024, haku koulutukseen avataan mahdollisesti loppukesän alkusyksyn aikana.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Laura Laaksolla on takanaan klassinen alanvaihtotarina. Yhdeksän vuoden työura keittiösuunnittelijana päätyi työuupumukseen, joten ovi vanhaan elämään oli suljettava ja tilalle oli löydettävä uutta. Koulutukseltaan kalustemuotoilijaksi ja visualistiksi kouluttautunut Laakso halusi suunnata visuaaliselle ja luovalle alalle hakemaan sellaista osaamista, joka täydentäisi häneltä jo löytyvää työkalupakkiaan. Halu kertoa tarinoita johti hänet lopulta opiskelemaan media-alaa.

Lue lisää

Julia Laakso opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa saadakseen käytännön osaamista markkinoinnista. Laakso on valmistumassa ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, mutta halusi täydentää osaamistaan.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Lue lisää

Yksi voimakkaista Lisa McWhirterin lapsuusmuistoista on ääni, joka kuului hänen isänsä kelatessa filmikameran filmiä. Minne isä menikin, kamera kulki aina mukana. Palkittuna valokuvaajana itsensä elättävä Lisa on varmasti jo pikkutyttönä valinnut ammattinsa. Vai onko? 

Lue lisää

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa opiskeleva Lea Äyhynmäki suuntasi tekemään viiden viikon työssäoppimisjakson Øverbygdin kylään Norjaan FilmCampille talvella 2016. Elokuvastudiolla oli käynnissä suomalaisen Armoton maa –elokuvan kuvaukset, jonka kansainväliseen tuotantotiimiin Lea hyppäsi mukaan. 

Lue lisää

Anniina Isokangas on PaaPii Designin omistaja ja yrittäjä, jonka tuotteisiin kuuluvat muun muassa tekstiilit, pehmolelut ja paperituotteet. Hetki sitten on tullut kangastilaus New Yorkista, ja tuotteita on myynnissä useassa eri maassa. Isokangas suunnittelee ja markkinoi kaiken itse, ompelu ja painotyöt on ulkoistettu.

Lue lisää

Minna Mustosta voi hyvällä syyllä nimittää monialaosaajaksi. Kokemusta on kertynyt useasta ammatista vuosien varrella, ja lisäksi hänellä on lammastila pyöritettävänään. Vankin kokemus Mustosella kuitenkin on radiotoimittajan työstä, mutta todistus siitä tuli hankittua vasta tänä keväänä.

Lue lisää

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 

Lue lisää

Viitisentoista vuotta hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Mia Sumell oli jo pitkään tiennyt, että kyseinen ala ei ole hänen loppuelämänsä juttu. Alan töistä oli kuitenkin vaikea irtaantua, sillä töitä riitti ja osaamistakin niihin oli kertynyt vuosien varrella roppakaupalla. 

Lue lisää