Maatalousalan perustutkinto, Eläintenhoidon osaamisala, Kennelpainotus monimuotona

Tavoite

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai haluavat työskennellä eläinten parissa. Koulutuksessa eläintenhoidon osaamisalassa painotus on koirissa eli kennelalan opinnoissa. Koulutuksen jälkeen eläintenhoitaja voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa esim. eläinhoitolassa, eläinkaupassa, koirankouluttajana tai yrittäjänä.

Kohderyhmä

Koulutukseen hakeutuville luetaan eduksi kokemus tai harrastuneisuus eläin- ja koira-alalta.

Koulutukseen hakija voi arvioida omaa osaamistaan: https://osaan.fi/#/

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:
- Työskentely maatalousalalla, 15 osp
- Maaseutuyrittäminen, 20 osp
- Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (pieneläinsuuntautuneisuus):
- Pieneläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 30 osp
- Eläinlajikohtainen tuotanto tai hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen (eläinlajina koira), 15 osp
- Eläinlajikohtainen tuotanto tai hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen (eläinlajina esim. kissa tai kani), 15 osp
- Koirien kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 15 osp
- Hyötykoirien kouluttaminen 15 osp
- Hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla, 15 osp tai tutkinnon osa oman mielenkiinnon mukaan

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan valinnat ja opetus rakentuvat.
Opinnot suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Opiskelu voi sisältää lähi- ja etä- sekä verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.
Tutkinto suoritetaan työpaikoilla järjestettävissä näytöissä osoittamalla osaaminen aidoissa työtehtävissä ja työprosesseissa. Opinnot kestävät henkilökohtaistamisesta riippuen 1-3 vuotta.

Linkistä pääset katsomaan tietoja tutkinnon toteutuksesta Kannuksessa
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/1285650/tiedot

Lähiopintoja pääsääntöisesti kerran kuukaudessa 4-5 päivän jaksoissa.

Koulutus alkaa lähijaksolla 7. - 11.3.2022, Työskentely maatalousalalla -tutkinnon osalla.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Opintososiaalisista etuuksista voi tiedustella Kelalta, Työllisyysrahastosta tai TE-palvelusta.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Tutkintovastaava Tytti Lintenhofer, p. 044 725 0645.

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Haku koulutukseen aukeaa 1.12.2021
Kaikki hakijat haastatellaan.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää