Luonto – Seikkailu – Elämys – leirit

Kohderyhmä


Koululaiset, opiskelijat, työyhteisöt sekä muut ryhmät. Luonto –ja erämaa toiminnasta kiinnostuneille ryhmille. Tavoitteena lisätä luontotuntemusta, herättää kiinnostusta luonnossa liikkumiseen, oppia erätaitoja ja luonnossa selviytymistä sekä ymmärtää luonnon moninaisuus ja hyvää tekevä vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Sisältö

Suunnitellaan ja räätälöidään asiakkaan toivomusten mukaan. 1-5 vuorokauden mittainen leiri luonto-olosuhteissa
esim.
- luonnossa liikkumisen turvallisuus ( henkinen, fyysinen ja sosiaalinen )
- luonto –ja elämystoiminnan merkitys ihmisen kasvulle ja itsetunnolle
- erätaitojen oppiminen esim. majoitteet, ruuanlaitto, energian saanti, pukeutuminen
- lajitaidot : vaellus, melonta, kiipeily, lumikenkäily, metsämindfulness, paintball, toiminnalliset harjoitteet
- eettinen ja kestävä kehitys luontotoiminnassa
- luonnon hyvinvointivaikutukset ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille

Laajuus 10 - 40 tuntia
Kesto : määräytyy asiakkaan mukaan
Paikka: määräytyy valittujen toimintojen mukaan
Hinta : määräytyy valitun sisällön mukaan

Lisätietoja

Reima Virkkala, reima.virkkala(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää