Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon osa, Luonnossa ohjaaminen, Rohkeasti luontoon

Tavoite

Opit liikkumaan turvallisesti luonnossa. Osaat järjestää ja rakentaa luontoalan tapahtuman, ohjata asiakasryhmää vuorovaikutteisesti ja tunnet luonnon tarjoamat erityispiirteet ohjelmapalvelun tuottamisessa. Tunnistat eri lajeja ja niiden elinympäristöjä sekä ohjaat asiakkaita tekemään havaintoja luonnosta.

Tavoittena on suorittaa Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta 40 osaamispisteen osa Luonnossa ohjaaminen. Tutkinnon osan perusteet: https://bit.ly/3jMO3hD

Kohderyhmä

Luontomatkailun ammattilaiseksi ensimmäisiä askeleita ottava.
Partiojohtajat, 4H toimijat, kuntien nuoriso ja vapaa-ajan ohjaajat, asuntolanohjaajat,
Voit myöhemmin hakea suorittamaan koko luonto- ja ympäristöalan tutkinnon, jolloin jo perusopintoja on suoritettuna.
Opiskeluaika elokuusta joulukuuhun monimuoto tai kokopäiväopiskelua. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamista voi hankkia myös työpaikoilla koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Sisältö

Luonto-ohjelmapalvelun järjestäminen
Ohjaaminen
Asiakaspalvelu
Luonnontuntemus
Luonnossa liikkuminen
Vastuullisuus

Perhon toimipaikassa on erinomaiset oppimisympäristöt: kosteikko, melontareitit ja hyvät jahtimaat. Oppilaitoksen lähellä sijaitseva Salamajärven kansallispuisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, virkistäytymiseen, vaellusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Opiskelu on monimuoto- tai kokopäiväopiskelua elokuusta joulukuuhun.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Matti Louhula 044-7250655
Vesa Peltokangas 040-3596254

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat
muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Haanentie 26, 69950 PERHO


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää