Linkkihenkilökoulutus 16.9.-19.12.2024

Tavoite

Linkkihenkilökoulutus jatkuu! Keväällä alueellamme aloitti 13 uutta linkkihenkilöä!


Haluaisitko lähteä kalakaveriksi, lenkille, tai vaikka seuraksi elokuviin? Lähde mukaan linkkihenkilökoulutukseen ja voit olla tukemassa ja rohkaisemassa ihmistä löytämään omat voimavaransa harrastuksiin ja tapahtumiin osallistumiseen. Linkkihenkilö on ihan tavallinen ihminen ja rinnalla kulkija. Elämänkokemuksellaan hän auttaa tukea tarvitsevan ihmisen löytämään elämäänsä sosiaalista mielekkyyttä, joskus pelkkä kuunteleminen ja yhdessäolokin voivat riittää.

Kohderyhmä

Voit hakea linkkihenkilökoulutukseen:
• jos sinulla on taito kuunnella ja olla läsnä
• olet empaattinen
• olet täysi-ikäinen
• jos olet kiinnostunut saamaan kokemuksia harrastus ja vapaa-ajan toiminnasta
• olet motivoitunut toimimaan linkkihenkilönä

Linkkihenkilönä sinulle maksetaan palkkiota 13 euroa/tunti (veronalainen tulo) ja saat tukea sekä ohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiselta linkkihenkilötoimintaasi. Tapaat tukea tarvitsevaa ihmistä enintään 1-2 tuntia viikossa. Tuki tähtää siihen, että tuettava ihminen tohtii ottaa omat voimavaransa käyttöön. Linkkihenkilön tuki on määräaikainen ja kestää enintään 6kk. Sinulla voi olla omien voimavarojesi mukaan yksi tai useampi tuettava ihminen.

Sisältö

Koulutuspäivät:
16.9. Info
21.10. Hyvinvointilähete toimintamalli
11.11. Dialogisuus
25.11. Motivoiva haastattelu
9.12 Toipumisorientaatio
19.12. Sosiaalinen verkosto - Järjestötoiminta omassa ympäristössä

Koulutus toteutetaan Teams-yhteydellä klo 16.30.-20.30. Kouluttajina toimivat Anssi Pulkkinen ja Essi Silorinne. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Soiten kanssa.

Linkkihenkilönä toimit hyvinvointilähetteen avaintoimijana. Hyvinvointilähetteitä kirjoitetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa ihmiselle, jonka omat voimavarat eivät riitä ilman linkkihenkilön tukea uuteen toimintaan lähtemään. Hyvinvointilähetteen avulla tukea tarvitseva ihminen saa rinnalle koulutetun linkkihenkilön, joka tukee ihmistä saamaan kiinni asioista, jotka lisäävät hänen hyvinvointiaan. Linkkihenkilökoulutus on ilmainen ja se järjestetään syksyn 2024 aikana. Linkkihenkilöiltä ei vaadita sosiaali- ja terveydenhuollon pohjakoulutusta eikä hän korvaa sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöä.

Lisätietoja


Linkkihenkilökoulutukseen haetaan täyttämällä oheinen Forms-lomake https://bit.ly/linkkihenkilo24syksy . Hae viimeistään 13.9.2024 mennessä.

Lisätietoja linkkihenkilötoiminnasta antaa Sanna-Kaisa Göös, sanna-kaisa.goos@soite.fi tai 040-652 4628. Koulutuksesta voit kysyä Anssi Pulkkiselta, anssi.pulkkinen@kpedu.fi tai Essi Silorinteeltä, essi.silorinne@kpedu.fi.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää

Keskussairaalassa päivystävät kesälääkärit kävivät ennen kesätöiden alkua Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kiurun koulutuksessa Hyvinvointikampuksella. Lääkärit harjoittelivat simulaatiotilassa käytännön toimenpiteitä elvytystilanteessa.

Lue lisää

Kätilön ja karjakon töistä lapsena haaveillut Lea Haasala on työskennellyt jo pitkään hoiva-alalla. Esimies ehdotti hänelle eräänä päivänä kahvipöydässä Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittamista työn ohessa.

Lue lisää

Ilkka Tossavainen valmistui hierojaksi kesäkuussa. Tiivis opiskelu vaati aikatauluttamista ja taloudenkin osalta tasapainottelua, mutta alanvaihtajaa motivoi unelma, jonka hän oli päättänyt toteuttaa.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa opiskeleva kokkolalainen Joonatan Kinnunen valitsi alan siksi, että hän haluaa auttaa ihmisiä. Kinnunen on yksi niistä lähihoitajaopiskelijoista, jotka hakivat ja pääsivät erikoistumaan ensihoidon osaamisalaan. Ensihoitajat valitaan soveltuvuuskokein, jossa on sekä kirjallinen että fyysinen osuus.

Lue lisää

Kälviäläinen Marika Kamula (25) valmistui lähihoitajaksi vuonna 2010. Tuolloin hän valitsi osaamisalakseen lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon. Valinta osui tavallaan kohdilleen, sillä Marika jäi tuolloin äitiyslomalle ja lopulta hän oli kotona kolmen pienen lapsensa kanssa.

Lue lisää

Luotolaiset Emilia Niemelä ja Fanny Svenfelt ovat opiskelleet suomen kieltä yläasteelta lähtien. Täysin ruotsinkielisellä kotiseudulla suomea käytetään kuitenkin vähän, joten tytöt hakeutuivat yläasteen jälkeen Kokkolaan opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa.

Lue lisää

Pietarsaaressa asuva Ikra Osman pääsi Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Nyt 18-vuotias nuori nainen opiskelee viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja tähtää työelämään.

Lue lisää

Oral Hammaslääkärit -ketjun Kokkolan toimipaikassa oli tarvetta uusille työntekijöille. Henkilöstöhankinnassa oli aiemmin koettu haasteita, joten luontevaksi vaihtoehdoksi muodostui oppisopimuksella kouluttaminen. Tavoitteena oli, että lähihoitajan taustakoulutuksella olevat oppisopimuskoulutettavat suorittaisivat suunhoidon osaamisalan kaksi tutkinnon osaa noin vuoden mittaisen koulutuksen aikana työpaikalla oppien, ja heille solmittaisiin vakituiset työsopimukset Oralille valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Hilda Nopanen, 26 on hyvä esimerkki siitä, että harrastuksesta voi kehittyä ammatti, sekä myös siitä, että jatko-opintoihin voi hakeutua lähihoitajan papereilla.

Lue lisää