Liikuntaleikkikoulun ohjaaja -koulutus

Tavoite

Liikuntaleikkikoulu eli Liikkari on alle kouluikäisille lapsille tarkoitettu monipuolinen ja laadukas liikuntaharrastus. Liikkarissa lapset harjoittelevat liikunnan perustaitoja ennen lajitaitojen opettelua. Liikuntaleikkikoulun arvot lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikki ovat toiminnan ytimenä. Liikuntaleikkikoulun sisällöt ovat asiantuntijoiden laatimia ja ne on rakennettu tukemaan lasten liikunnallista kehitystä.

Urheiluseuroille ja yhdistyksille Liikuntaleikkikoulu tarjoaa valmiin konseptin, jonka avulla on helppo järjestää laadukasta harrastustoimintaa perheen pienimmille. Koulutuksen käyneet henkilöt voivat ohjata Liikuntaleikkikoulua sekä monipuolista ja laadukasta lasten liikuntaa.

Kohderyhmä

Kaikille avoin. Soveltuu erityisesti urheiluseuroille ja yhdistyksille sekä varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja opiskelijoille.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi alle kouluikäisten lasten liikunnan ohjaamista ja Liikuntaleikkikoulun tuntimalleja 2-3 -vuotiaille (perheliikkari), 4-5 -vuotiaille ja 6 -vuotiaille. Koulutuksen aikana opiskelijat pääsevät myös itse ohjaamaan sekä soveltamaan liikuntatuokioita monipuolisesti Liikkarin keskeisiä arvoja lapsilähtöisyyttä, monipuolisuutta ja leikkiä kunnioittaen.

Koulutus toteutetaan 2.-3.11.2022 klo 9–16 Keski-Pohjanmaan kansanopistolla (17 km Kokkolasta) osoitteessa Opistontie 1, 68300 Kälviä.

Koulutuksen hintaan sisältyy koulutuspäivien lounaat ja virallinen Suomen Olympiakomitean todistus ja ohjaajakansio. Koulutuksen jälkeen lisämateriaalit ovat tilattavissa Olympiakomitean verkkokaupasta.

Lisätietoja

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Liikunta ry:n (Kepli) kanssa.
Keplin kouluttajat: Salla Haapasalo ja Janne Nivala
Koulutukseen sisältyviä materiaaleja:
Ohjaajakansio, joka sisältää koulutuksen teoriaosuuden, 74 valmista tuntimallia sekä Liikuntaleikit ja välinevinkit -opas
4–5- vuotiaiden Liikkaripassi ja kotitehtäviä Liikuntaleikkikoulun nettisivuilla
Sykkivät sydämet – lasten liikuntamusiikit

Opistolla on mahdolliusuus yöpyä kurssihotellissa.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Peruutus- ja maksuehdot:
Peruttamattomasta koulutuspaikasta laskutamme koko koulutuksen hinnan.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää