Liiketoiminnan perustutkinto (703522)

Tavoite

Opiskele merkonomiksi! Mikä on sinun polkusi?

· Myyjän polku
· Erikoiskaupan myyjän polku
· Talousassistentin polku
· Kirjanpitäjän polku
· Yrittäjän polku

Koulutuksen tavoitteena on liiketoiminnan perustutkinnon suorittaminen ja työllistyminen alan tehtäviin.

Koulutukseen on 12 paikkaa työvoimakoulutusopiskelijoille.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on työnhaku voimassa TE-toimistossa tai työllisyyden kuntakokeilussa.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Kokkolassa 14.2.2022 lähtien.

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakollisten tutkinnon osien (Asiakaspalvelu, Tuloksellinen toiminta ja Työyhteisössä toimiminen) jälkeen voit valita oman polkusi. Lisäksi opiskelet yhteisiä opintoja 35 osp:n verran. Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon.
Koulutusaika on noin 1,5 v-2 v.

· 14.2.2022 - 30.6.2022 pakolliset tutkinnon osat.
· 1.8.2022- 31.12.2023 opiskellaan omilla poluilla + yhteisiä tutkinnon osia.
· Opinnot toteutetaan lähiopetuksena ja verkko-opintoina sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista on paljon.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutukseen sisältyy loma-aika heinäkuussa 2022.

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Liiketoiminnan perustutkinnon tutkintonimike on merkonomi.

Koulutukseen haetaan internetsivuilla www.te-palvelut.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Täytä hakemus
huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun. Koulutukseen haetaan Tiedot - välilehdeltä.

Tarkista , että hakemuksessa on toimiva puhelinnumero, koska haastattelukutsut lähetetään txt viesteinä.

Haastattelut alkavat helmikuun alussa.

Hakuaikaa on 30.1.2022 asti.

Lisätiedot koulutuksesta:
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, tutkintovastaava Pirjo Koski, p. 040 808 5081, pirjo.koski(at)kpedu.fi
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 ja
www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää